Tenis

Novak Djokovic obține al șaptelea titlu la Turneul Campionilor (Record). Sinner a pățit ca Halep cu Serena în Singapore

Sursă foto: https://twitter.com/MatchTenis

Sârbul Novak Djokovic a fost la un pas de eliminare după faza grupelor și a profitat de victoria obținută de Jannick Sinner asupra danezului Holger Rune.

Sinner, ajuns fără înfrângere în finală, după ce l-a învins în grupe chiar pe Djokovic, n-a avut puterea să-i administreze sârbului a două înfrângere în turneul de la Torino.

Djokovic s-a impus cu 6-3, 6-3 la capătul unui meci pe care l-a controlat în totalitate.

Un singur break a înclinat balanța într-un prim set de 38 de minute în care Sinner a obținut doar două puncte pe serviciul lui Djokovic.

Liderul mondial și-a ținut adversarul la respect cu șapte ași.

Actul secund a început cu un break la zero obținut de Novak Djokovic, acesta punând astfel o și mai mare presiune pe adversarul său italian, Sinner fiind primul jucător din ”Cizmă” ajuns în finala Turneului Campionilor.

Singurele mingi de break din meci avute de Sinner au apărut la 3-2 în favoarea lui Djokovic. Sârbul s-a desprins la 4-2, după care a urmat cel mai lung game din meci, unul de aproape 16 minute adjudecat de italian, cu două mingi de break salvate.

Djokovic a revenit de la 0-30 pe propriul serviciu în game-ul următor pe fondul unei reveniri evidente din partea lui Sinner.

Odată ajuns la 5-3 sârbul n-a mai putut fi oprit din drumul spre al 7-lea titlu din carieră la Turneul Campionilor, stabilind astfel un nou record.

Sinner ratează un cec uriaș de 4.8 milioane de euro acordat jucătorului care ar fi câștigat turneul fără înfrângere în grupe.

Djokovic a pus mâna pe trofeu și 2.2 milioane de euro.



Novak Djokovic obține al șaptelea titlu la Turneul Campionilor (Record). Sinner a pățit ca Halep cu Serena în Singapore