Tenis

Novak Djokovic a ajuns din nou in Australia. La inceput de 2022 a fost expulzat cu politia din cauza masurilor si restrictiilor legate de covid

Sursă foto: https://twitter.com/DgtReport/

Dupa aproape un an de la telenovela care a tinut capul de afist la inceput de 2022, jucatorul sarb Novak Djokovic a revenit in Australia, unde va incerca sa castige pentru a zecea oara in cariera Grand Slam-ul care deschide sezonul in tenis.

Novak Djokovic a ajuns la Adelaide, anunta surse apropiate de jucatorul sarb si care au fost citate de publicatia australiana The Age.

Fostul lider mondial isi va incepe sezonul la turneul ATP 250 de la Adelaide, marti, 3 ianuarie 2023.

De noua ori campion la Australian Open, Djokovic n-a fost lasat sa evolueze la editia din 2022 din cauza restrictiilor impuse de autoritatile de la Antipozi sportivilor nevaccinati impotriva covid.

Djokovic a vrut sa intre la momentul respectiv in Australia prezentand un certificat prin care arata ca avusese anterior boala covid. Un demers care s-a lovit de refuzul australienilor, intregul caz fiind transat in instanta.

Pana la solutionarea cazului Djokovic a fost plasat intr-un centru pentru migranti, fiind privat de mai multe drepturi.

In cele din urma Djokovic a fost expulzat din Australia sub escorta politiei, cu interdictia de a mai intra in tara pentru urmatorii trei ani.

O interdictie asupra carora autoritatile australiene au revenit in toamna acestui an, astfel ca Djokovic va putea evolua din nou la Australian Open, turneu pe care l-a castigat de noua ori in cariera.

Djokovic a absentat in 2022 si de la US Open din acelasi motiv, absenta vaccinului impotriva covid. O decizie personala pe care sarbul si-a asumat-o cu toate consecintele care au decurs din aceasta.

In absenta lui Djokovic, marele favorit al turneului, editia din 2022 a Australian Open a fost castigata de Rafael Nadal dupa o finala cu Daniil Medvedev. Un succes prin care spaniolul ajungea la 21 de titluri majore. Intre timp a trecut la 22 prin castigarea Roland Garros.



Novak Djokovic a ajuns din nou in Australia. La inceput de 2022 a fost expulzat cu politia din cauza masurilor si restrictiilor legate de covid