Tenis

Noi detalii despre turneul WTA 125 de la Bucuresti. Tiriac a refuzat licenta unui turneu de 500 de puncte din cauza infrastructurii din Romania

Capitala revine pe harta tenisului mare prin turneul organizat de Fundatia Ion Tiriac in perioada 10-18 septembrie la Centrul National de Tenis in parteneriat cu Federatia Romana de Tenis.

“E un turneu decent, pe care Fundația Țiriac a reușit să-l achiziționeze pentru următorii ani în România și pentru a da șansă o jucătoarelor tinere de la noi sa ia contactul cu performanța și cu meciurile tari din WTA. Ținând cont de faptul că 160 de puncte WTA se duc la câștigătoare, tabloul de joc arată destul de bine, cu cel puțin 10 jucătoare din primele 100  din clasamentul WTA.

“Pentru cele 2 wild-carduri din calificări, e foarte bine să se organizeze un turneu de precalificare pentru românce. Pentru ele e bine să aibă continuitate în România. E meritoriu că avem turneu la Iași, la Cluj, acum la București și poate în curând la Bacău”, a declarat Ion Tiriac, anunta FRT pe site-ul oficial.

Despre turneul de la Bucuresti a vorbit si Cosmin Hodor, directorul turneului WTA 125 de la Bucuresti.

”Domnul Tiriac si-a dorit sa aduca in Romania in urmatoarea perioada un turneu WTA si unul ATP. Chiar a avut pe masa posibilitatea de a prelua licenta pentru acest an,  pentru un turneu WTA 500 outdoor. Dar, din pacate, a trebuit sa refuzam deoarece inca nu avem infrastructura necesara sa organizam un astfel de turneu outdoor, dupa toate cerintele WTA. Poate in viitor, in zona Otopeni, vom fi pregatiti si pentru un turneu mai mare.

“Chiar si asa, Tiriac Foundation Trophy este un turneu WTA, intr-o saptamana buna, chiar daca venim dupa ultimul turneu de Grand Slam al anului, pentru ca urmeaza in Europa o serie de turnee pe zgura. La fel se intampla si pe vremea cand turneul ATP se organiza in luna septembrie la Bucuresti, imediat dupa US Open. Andrei Pavel venea si juca pe zgura direct de pe hard si chiar a facut semifinala de vreo doua ori si a castigat la dublu. Este un turneu organizat cu mari eforturi si vreau sa le multumesc si public tuturor celor care s-au implicat in organizarea acestei competitii, sponsori, parteneri,  Fundatiei Tiriac, Federatiei Romane de Tenis si Ministerului Sportului”, a declarat Cosmin Hodor.

In acest moment Irina Bara si Gabriela Lee sunt direct calificate pe tabloul principal, Mihaela Buzarnescu si Andreea Rosca vor primi Wild-Card-uri tot pe tabloul principal, iar alte doua Wild-Card-uri pe tabloul principal vor fi oferite tot unor jucatoare din Romania, dar organizatorii inca nu s-au decis asupra numelor lor.

Altfel, cele doua Wild-Card-uri pentru Calificari vor fi castigate de doua tinere jucatoare din Romania care vor participa, miercuri si joi, 7-8 septembrie, la un turneu de precalificare.

Iubitorii tenisului din Romania, care vor sa le vada jucand pe compatrioatele noastre, vor putea cumpara bilete incepand cu data de 1 septembrie 2022. Detalii despre preturile acestora si modalitatea de achizitionare vor fi oferite in perioada imediat urmatoare.



Noi detalii despre turneul WTA 125 de la Bucuresti. Tiriac a refuzat licenta unui turneu de 500 de puncte din cauza infrastructurii din Romania