Tenis

Maria Sharapova cauta inlocuitor legal pentru Meldonium

La cateva zile dupa ce Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv i-a redus cu noua luni suspendarea pentru dopaj, de la doi ani la doar 15 luni, Maria Sharapova se pregateste asiduu pentru revenirea in circuit si cauta un substitut legal pentru Meldonium, tocmai medicamentul care i-a atras suspendarea.

Intr-un interviu acordat unei televiziuni din Statele Unite, Sharapova a spus ca pentru 2017 pregateste alaturi de echipa ei gasirea unei solutii legale si regulamentare pentru a inlocui Meldonium cu un alt medicament si plaseaza o parte din responsabilitate pe umerii Federatiei Internationale de Tenis.

Sharapova a mai spus ca eroarea pe care a facut-o a fost una "onesta" si ca suspendarea de doi ani dictata initial nu i se parea corecta.

"Mi-am recunoscut greseala, dar in acelasi timp cred ca este si in responsabiliatea celor de la ITF sau alte organizatii sa ma anunte despre subtantele devenite interzise, in special cum a fost cazul meu sa iau acel medicament perfect legal timp de zece ani si care de la o zi a devenit interzis. Cei de la ITF nu au facut lucrurile cum ar fi trebuit sa le faca", a continuat Sharapova sa arate cu degetul spre Federatia Internationala.

Sharapova revine in tenis la finalul lunii aprilie in 2017 dupa 15 luni de suspendare pentru dopaj.



Maria Sharapova cauta inlocuitor legal pentru Meldonium