Tenis

Simona Halep merge in sferturile de finala pe cimentul de la Cincy. Intalnire de gradul 0 cu Sharapova

Simona Halep a castigat joi seara meciul din optimile de finala jucat cu Lucie Safarova la Cincinnati. Ea va juca vineri seara sau sambata dimineata in sferturile de finala cu Maria Sharapova, care s-a calificat joi dupa miezul noptii si ea in aceasta faza a competitiei. Sfertul de finala va fi live pe siteul Onlinesport.ro, vineri noapte de la ora 2:00.

Simona Halep nu a avut un meci usor cu Lucie Safarova, o jucatoare de Top 20, castigand cu 6-4 7-5.

In primul set, diferenta a fost facuta doar de un break reusit de jucatoarea a doua a lumii. In setul al doilea, lucrurile s-au complicat. Au fost la un moment dat patru breakuri, pentru ca Halep sa mai reuseasca unul, cel care avea sa ii aduca desprinderea decisiva.

[news-108775]

La 5-5 in setul al doilea, Halep a bifat breakul si a servit pentru meci. Desi a avut doua puncte de meci, cehoaica i le-a anulat si a avut la randul sau punct de break. Moment tensionat, Halep l-a trecut si apoi a fructificat cea de-a treia minge de meci, dupa o lovitura gresit a adversarei sale.

Romanca si-a depasit astfel cea mai buna performanta personala la Cincinnati, un turneu in care anul trecut iesise din turul 2, eliminata de Serena Williams.

Safarova a jucat incostant, iar Halep s-a vazut spre final in ipostaza de a-i oferi mingi inalte in teren asteptand ca jucatoarea din Cehia sa le greseasca. Si, nu de putine ori, s-a intamplat asta.

Acest lucru nu a insemnat ca Simona nu a reusit schimburi de mingi sau lovituri frumoase, castigatoare. Au fost astfel de executii frumoase prin care practic s-a facut diferenta. Safarova s-a trezit deseori depasita de loviturile de forehand ale Simonei, pe care pur si simplu nu le-a mai putut ajunge.

Halep a trimis cinci asi, dar a comis si sase duble greseli. A castigat insa cu foarte putine exceptii punctele cu schimburi lungi de mingi, spre deliciul publicului.

FINAL Simona Halep - Lucie Safarova 6-4 7-5

19:32 SET 2 GAME 12 Jucatoarea noastra va servi pentru meci. 30-15. 40-15. Doua mingi de meci. Doubla greseala, a sasea, mai ramane cu o minge de meci. O pierde si pe aceasta, apoi Safarova are minge de break, anulata! Halep are apoi alta minge de meci, a treia, Safarova trimite afara si ia meciul!

19:31 SET 2 GAME 11 Safarova isi pierde primul punct pe serva sa. Doua mingi de break pentru Halep. Safarova vine la fileu si rateaza un voleu simplu de la fileu, Halep face break! 6-5.

19:27 SET 2 GAME 10 Va servi pentru a ramane in set Halep. Au fost patru break-uri in setul al doilea, in timp ce in primul doar unul - al romancei. Dreapta castigatoare pentru Simona, care conduce cu 40-0. Halep isi ia game-ul dupa ce a lobat-o pe Safarova si apoi a trimis o lovitura la care aceasta nu a mai ajuns.

19:24 SET 2 GAME 9 Safarova incepe sa o toace pe Halep pe forehand, acolo unde jucatoarea noastr a inceput sa greseasca in ultima parte a meciului. Halep trimite afara cu forehandul si cehoaica isi face serva. 5-4 pentru ea.

19:20 SET 2 GAME 8 Safarova face rebreak, Halep si-a pierdut serva la zero. 4-4.

19:17 SET 2 GAME 7 Halep isi schimba racheta, pe serva adversarei, si ia primele trei puncte.Trei mingi de break, il ia pe primul si conduce cu 4-3.

19:14 SET 2 GAME 6 Pare a se fi trezit din pumni Safarova. Are 30-0 pe serviciul Simonei. Se ajunge la o sansa de break pentru cehoaica, anulata insa de Halep, care apoi castiga game-ul. 3-3.

19:08 SET 2 GAME 5 Este randul Simonei Halep sa isi doreasca rebreak-ul, sa vedem daca il va reusi. Nu, este 3-2 pentru cehoaica.

19:03 SET 2 GAME 4 30-0 conduce cehoaica pe serva Simonei, un punct frumos castigat de ea. Face break.

19:00 SET 2 GAME 3 Simona isi adjudeca primul punct pe serva adversarei, apoi si pe al doilea. Are trei mingi de break. O fructifca pe prima si conduce cu 2-1. Halep a reusit sa demoleze total jocul Safarovei, care nu mai are nici un fel de incredere si nu isi regaseste deloc loviturile.

18:57 SET 2 GAME 2 Halep isi castiga serva, 1-1.

Statistica setului 1, mai jos:

18:55 SET 2 GAME 1 Halep conduce cu 30-0 pe serva Safarovei, care nu face fata la schimburile lung de mingi pe care antrenorul i-a spus sa le faca. Cehoaica salveaza insa doua mingi de break isi ia primul game.

18:48 SET 1 GAME 10 Halep are minge de set pe care o si fructifica. 39 de minute pentru primul set.

18:44 SET 1 GAME 9 Safarova isi face serva, dar Halep va servi pentru primul set.

18:41 SET 1 GAME 8 Ce schimb de mingi! Safarova da totul in teren, nu greseste, insa Halep sta acolo si o plimba bine pentru a incheia cu o dreapta la care adversara sa nu mai ajunge! 5-3.

18:36 SET 1 GAME 8 In pauza, antrenorul Safarovei ii spune acesteia ca Halep o asteapta sa greseasca si ca stie ca poate juca mai bine cehoaica. "Stiu ca poti", ii spune acesta, insa Safarova spune un "da" destul de nehotarat. Serveste Halep. Trimite afara la limita si iar nu poate cere hawk-eye, mingea paruse in teren, este 15-30, dar apoi se face 30-30 cu un retur fix pe linie. Safarova raspunde si are minge de break, prima sansa de break in meci, anulata rapid de romanca. As si avantaj Halep.

18:35 SET 1 GAME 7 Se chinuie Safarova pe propria serva, Halep are minge de break, pe care insa o iroseste, apoi greseste si are cehoaica minge pentru a castiga gameul. Foarte obosita Safarova la acest moment, a alergat-o mult Halep, insa isi ia game-ul. Halep da afara si nu poate solicita hawk-eye, pentru ca terenul 3 nu are acest sistem.

18:30 SET 1 GAME 6 Serveste Halep. Serviciu voleu si se face 40-15, dupa care face o dubla greseala, 40-30, apoi cehoaica o egaleaza, 40-40. Romanca castiga doua puncte la rand si isi adjudec servciul prin doua greseli nefortate ale adversarei.

18:24 SET 1 GAME 5 Simona castiga primul sau punct din aceasta seara pe serva Safarovei. Are doua mingi de break. Excelente lovituri, prea mult pentru Safarova, care cedeaza break-ul.

18:18 SET 1 GAME 4 Simona Halep se descalta in pauza si isi scoate un bandaj de la degetul mare al piciorului drept. Isi ia serva fara probleme.

18:16 SET 1 GAME 3 Safarova isi incepe din nou bine serviciul si isi ia game-ul.

18:12 SET 1 GAME 2 Serveste Halep. Primul punct este si cel mai lung al partidei, dar pierdut de Halep dupa ce a fost adusa la fileu cu un stop si apoi depasita cu un retur lung. Dubla greseala si se face 0-30, Safarova a luat sase puncte la rand. Halep castiga apoi patru puncte la rand si incheie game-ul cu un as.

18:10 SET 1 GAME 1 Incepe meciul cu Safarova la servici. 40-0, Safarova ia primul game.

18:09 Meciul este pe punctul sa inceapa. Arbitrul meciului nu este francezul Nouni.

18:07 Halep este ovationata la scena deschisa, dupa prezentarea facuta pe arena.

18:03 Cele doua jucatoare se incalzesc.

17:27 Buna seara si bun gasit pentru un nou meci al Simonei Halep. Ea va intra pe teren la ora 18:00 pentru incalzire, iar in jur de 18:15 incepe partida.



Simona Halep merge in sferturile de finala pe cimentul de la Cincy. Intalnire de gradul 0 cu Sharapova