Tenis

Simona Halep in semifinale la Toronto dupa o revenire senzationala cu Agnieszka Radwanska

Simona Halep s-a calificat, vineri seara, in semifinalele turneului WTA Premier de la Toronto dotat cu Rogers Cup, dupa ce a invins-o in trei seturi pe Agnieszka Radwanska din Polonia, cu 0-6, 6-3, 6-1.

Halep a avut un inceput slab de partida si a comis numeroase erori nefortate, nu mai putin 12 pentru a fi precisi, astfel ca Radwanska nu a facut decat sa profite si sa adune game dupa game.

Astfel, jucatoarea din Polonia a pus un neverosimil 6-0 pe tabela, care insa a trezit-o rapid pe Halep in setul al doilea. Jucatoarea noastra a preluat initiativa si s-a distantat la 3-1 cu break in fata.

Radwanska a avut puterea sa revina si a egalat scorul dupa sase game-uri (3-3), insa Halep a continuat sa serveasca mai bine decat adversara si sa fie mai precisa la punctele decisive.

Un set secund adjudecat de Halep cu 6-3 si meciul intra in decisiv, un set hotarator aflat la discretia Simonei. Aceasta a condus cu 5-0 si nu mult a lipsit sa-i raspunda adversarei cu un set la zero, dar chiar si acel 6-1 consemnat tine loc de o usturatoare corectie pentru Radwanska.

Halep va juca in semifinale cu invingatoarea dintre Sara Errani si Lesia Tsurenko.

Declaratia de dupa meci

"Am schimbat putin tactica dupa primul set. Am reusit sa tin mingea mai mult in teren si sa intru in schimburile lungi. Ea a jucat extraordinar in primul set", a spus Halep dupa victoria cu Radwanska.

"Cred ca am inceput sa joc bine per total in setul al doilea. Am facut tot ce mi-a stat in putinta pentru a multumi acest public minunat. Chiar ma gandeam ca sunt datoare fata de ei cand ii auzeam ca ma incurajeaza la 0-5", a adaugat Halep.

Intrebata cum se simte dupa al doilea meci de trei seturi in doua zile, Halep a raspuns: "Eu joc finale in fiecare zi. Este bine pentru mine si fiecare meci este important. Sunt bucuroasa ca pot juca semifinale aici".

LIVE Halep - Radwanska 0-6 6-3 6-1

SET 3, GAME 7 Halep serveste pentru calificarea in semifinale si castiga rapid primele trei puncte. Halep inchide meciul dupa o ora si 40 de minute la capatul unei reveniri de senzatie.

SET 3, GAME 6 Radwanska serveste pentru a ramane in meci si pune in teren al doilea sau as in acest meci. Game la zero reusit de poloneza cu trei asi (5-1).

SET 3, GAME 5 Halep are minge de 5-0, un rezultat pe deplin meritat dupa cele intamplate pe teren in acest set decisiv. Halep trimite in teren si o trimite pe Radwanska spre banca fara speranta (5-0).

SET 3, GAME 4 Doua mingi de break pentru Halep pe fondul inmultirii erorilor nefortate in dreptul polonezei. Radwanska trimite cu reverul putin afara si Halep isi trece in cont al doilea break in acest decisiv (4-0).

SET 3, GAME 3 Poloneza nu se lasa usor si are doua mingi de re-break. Doua erori nefortate comise de Radwanska o scapa pe Halep de emotii, pentru moment. Halep revine de departe in acest game si dubleaza break-ul luat anterior (3-0).

SET 3, GAME 2 Radwanska raspunde cu primul sau as, dar Halep se apara bine si obtine sansa de break. Radwanska egaleaza, dar Halep o penalizeaza cu un rever castigator in lung de linie. Minge care o apropie pe Halep de break, iar acesta vine dupa ce poloneza trimite in fileu (2-0).

SET 3, GAME 1 Halep incepe la serviciu. Jucatoarea noastra se distanteaza rapid la 40-0, dupa care Radwanska recupereaza un punct, dar Halep este prea solida la serviciu pentru a avea emotii (1-0).

SET 2, GAME 9 Doua mingi de set pentru Halep contra serviciului. Simona inchide autoritar din a trei sansa cu un stop voleu castigator din apropierea fileului.

SET 2, GAME 8 Halep se distanteaza la 5-3 dupa un game la zero. Un game de moral care ar trebui sa o apropie pe Halep de castigarea setului.

SET 2, GAME 7 Minge de break pentru Halep. Inca o data Halep urca decisiv la fileu si reuseste sa castige pe serviciul advers (4-3). Este break si Halep are din nou prima sansa la castigarea acestui set.

SET 2, GAME 6 Presiune mare pentru Halep. Aceasta se confrunta cu trei sanse de break dupa ce o minge a iesit la limita si nici macar la reluarea oficiala nu a avut sansa. Halep salveaza cele trei mingi de break. In cele din urma, din a 5-a sansa, Radwanska face rebreak-ul cu un smash (3-3).

SET 2, GAME 5 Radwanska reduce din diferenta, dar ramane un break avans pentru Halep. Aceasta nu trebuie decat sa-si faca in continuare serviciul ca si pana acum.

SET 2, GAME 4 Lupta mare, 30-0 pentru Radwanska pe serva romancei, Halep reuseste sa ramana in game si egaleaza la 30. Radwanska a gresit doua mingi, incepe sa greseasca si ea. Castiga Halep, 3-1.

SET 2, GAME 3 Are 30-0 Halep pe serviciul adversarei. Vine si primul sau break? S-a mai trezit, dar putin. Egaleaza la 30 Radwanska, dar Halep trimite un pasing si are minge de break, prima din meci. Si break, la prima sansa! 2-1, va servi. 

SET 2, GAME 2 Halep conduce cu 40-15 dupa un as. Comite o alta dubla greseala, a patra, 40-30. Isi face insa serviciul, este primul game castigat in meci pe serva sa. 1-1.

SET 2, GAME 1 Radwanska incepe in forta, 30-0, dar Halep trimite un retur violent care starneste aplauze, 30-15, Radwanska lobeaza perfect pe linie, 40-15. Si noroc aici. Halep returneaza din nou bine, 40-30. Ii face serva pana la urma Radwanska. Va castiga si Halep serviciul sau pentru prima oara in meci?

SET 1, GAME 6 Va servi Simona, care isi pune prosopul in cap. E condusa cu 5-0 dupa 19 minute. Halep are 40-15, dar face a treia dubla greseala si apoi mai pierde o minge si este egalata la 40. Avantaj Radwanska, Halep trimie o lovitura de dreapta in fileu si este 6-0 dupa 24 de minute de joc. Halep se bate practic singura.

SET 1, GAME 4 Cedeaza din nou serva Halep, cu o alta dubka gresealam inclusa. Cam apatica Halep si face multe greseli nefortate. Radwanska face 4-0 si apoi isi castiga serva, e 5-0.

SET 1, GAME 3 Se lupta Halep pe serviciul adversarei, dar pana la urma Radwanska il castiga. Poate mai mult Halep in acest meci.

SET 1, GAME 2 Halep serveste si este condusa cu 30-0. Egaleaza Halep la 30, dar radwanska mai castiga o minge si are sansa de break. Dubla greseala Halep, break facut cadou de Halep.

SET 1, GAME 1 Radwanska isi face serviciul fara mari probleme.

20:10 Incepe meciul cu Radwanska la serviciu. 

20:07 Cele doua jucatoare sunt la incalzire, meciul va incele in urmatoarele minute.



Simona Halep in semifinale la Toronto dupa o revenire senzationala cu Agnieszka Radwanska