Tenis

Kvitova o invinge categoric pe Cibulkova si obtine titlul la Wuhan

Petra Kvitova din Cehia a cucerit, sambata, titlul in turneul de la Wuhan (China), dupa ce nu i-a lasat decat doua game-uri slovacei Dominika Cibulkova.

Kvitova a continuat in ritmul afisat la semifinala cu Simona Halep si a invins-o pe Cibulkova, cu 6-1, 6-1.

Meciul s-a intins pe durata a doar 62 de minute, timp in care raportul punctelor castigatoare a fost de 28-2 in favoarea invingatoarei.

Kvitova a reusit nu mai putin de sase break-uri din sapte ocazii si a servi 9 asi. Jucatorea din Cehia si-a pierdut o singura data serviciul.

Pentru Kvitova titlul de la Wuhan este primul obtinut in 2016, iar jucatoarea intrata in concurs cu sansa a 14-a spus ca orasul din China a devenit unul dintre favoritele sale.

In patru din cele sase meciuri disputate la Wuhan Kvitova a avut nevoie de putin peste o ora pentru a se impune. In turul 3 Kvitova o elimina pe lidera mondiala Angelique Kerber dupa un meci de 3 ore si 19 minute.

Cu acest succes Kvitova face salturi importante in clasamentele mondiale, de pe 16 pe 11 in ierarhia generala si de pe 21 pe 12 in Cursa pentru Turneul Campioanelor, acolo unde sunt deja calificate Serena Williams, Angelique Kerber si Simona Halep.



Kvitova o invinge categoric pe Cibulkova si obtine titlul la Wuhan