Tenis

John McEnroe despre dopajul Mariei Sharapova: "Trebuie sa fii tampit sa nu iei substante legale"

Fostul mare jucator de tenis american John McEnrone a vorbit si el despre dedesbturile lumii tenisului. La fel ca si Simona Halep care a recunoscut ca ia substante avand grija sa fie legale, McEnroe a afirmat ca jucatorii de tenis trebuie sa includa astfel de suplimente in cadrul carierei.

?

Triplul campion de la Wimbledon a fost intrebat ce parere are despre consumul unor substante complementare din partea jucatorilor de tenis.

"Daca o substanta este legala? Glumiti? Trebuie sa fii tampit sa nu le iei", a spus McEnroe pentru BBC, sambata.

[news-118252]

"De la inceputul vremii oamenii au incercat sa aiba un plus fata de altii, iar acum, mai departe, cauti aceste lucruri indiferent de forma si continut", a mai declarat americanul.

Afirmatiile sale vin in toiul unui scandal de dopaj, in centrul caruia se afla Maria Sharapova. Rusoaica este provizoriu suspendata din tenis si risca o pedeapsa maxima de 4 ani. Insa, avocatul sportivei a afirmat ca suspendarea ar putea fi foarte mica sau chiar anulata, daca se demonstreaza ca Sharapova a urmat un tratament medical, un caz in care substantese interzise sunt exceptate.

[news-118220]

Maria Sharapova a anuntat la inceputul lunii martie ca a primit o scrisoare de la ITF in care a fost anuntata ca a fost descoperita dopata cu substanta meldonium. Ea a afirmat ca lua un medicament numit Meldonat, care continea substansa meldonium, ceea ce nu avea cunostinta.

Sharapova a ales sa anunte vestea si sa lupte cu cei de la ITF, afirmand ca se afla sub un tratament medical de 10 ani cu Meldonat, suferint de afectiuni cardiace, anemie si markeri de diabet.

[news-118219]

Meldonium este o substanta care imbunatateste capacitatile de efort si cele mentale, fiind folosit de sportivi pentru a le imbunatati performantele. De aceea, WADA a interzis din ianuarie 2016 utilizarea in sport a meldonium-ului.

La finalul acestei saptamani, WADA a anuntat ca 99 de sportivi au fost testati pozitiv in 2016 cu meldonium, fara a oferi inca nume.

[news-118250]



John McEnroe despre dopajul Mariei Sharapova: "Trebuie sa fii tampit sa nu iei substante legale"