Tenis

Irina Begu, victorie categorica si calificare in semifinale la Tiriac Foundation Trophy de la Bucuresti

Ramasa singura reprezentanta a Romaniei in turneul WTA 125 organizat in aceasta saptamana la Centrul National de Tenis din Bucuresti, Irina Begu a cedat doar doua game-uri in semifinala disputata, vineri seara, contra ucrainencei Kataryna Baindl (fosta Kozlova).

Cap de serie numarul 2, Irina Begu a transat disputa, cu 6-1, 6-1, dupa un meci de o ora si 27 de minute.

Partida trebuia sa inceapa nu inainte de 16:30, fiind ultima in programul sferturilor de finala, insa din cauza meciului dinainte dintre Sara Errani si Rebeka Masarova (2 ore si 7 minute), programul a fost decalat.

Astfel, meciul dintre Begu si Baindl a inceput putin dupa ora 18:00, iar dupa primul set care a durat 40 de minute organizatorii au aprins reflectoarele pentru ca partida sa poata fi dusa la capat.

Un meci la discretia Irinei Begu care, impinsa de la spate de caldura publicului de acasa, nu i-a lasat adversarei nicio sansa.

Meciul a inceput cu un game complicat de serviciu pentru Begu, in care jucatoarea din Romania a salvat doua sanse de break.

Odata depasit momentul psihologic, Begu a dictat ritmul pe teren si s-a impus de o maniera categorica.

Baindl (locul 134 mondial) nu a reusit sa castige nici macar un game pe propriul serviciu, iar dupa ultimul punct a "bubuit" mingea peste inaltul tribunelor incheind in nota de nervozitate care a caracterizat-o tot meciul.

Irina Begu o va intalni in semifinale pe Sara Errani, fosta numarul cinci mondial si finalista la Roland Garros in urma cu un deceniu.

Va fi a doua semifinala in programul zilei de sambata care debuteaza cu meciul dintre Reka Leca Jani din Ungaria si Maryna Zanevska din Belgia (ora 12:00).

Prezenta in semifinale la Tiriac Foundation Trophy de la Bucuresti este recompensata cu 57 de puncte in clasamentul WTA si 5.300 de dolari.

Tot sambata, dar nu inainte de ora 16:00, este programata si finala de dublu (A.Bolsova/A.Gamiz - R.Jani/P.Udvardy).



Irina Begu, victorie categorica si calificare in semifinale la Tiriac Foundation Trophy de la Bucuresti