Tenis

Irina Begu rateaza calificarea in finala de la Sankt Petersburg dupa un meci maraton de peste 3 ore

Sursă foto: https://www.facebook.com/FormulaTX/

Maria Sakkari este prima finalista a turneului WTA 500 de la Sankt Petersburg (Rusia). Principala favorita s-a impus in fata Irinei Begu, cu 6-4, 6-7 (4), 6-4.

Un meci incheiat dupa 3 ore si 7 minute de la primul serviciu, in care Irina Begu a luptat de la egal la egal contra unei jucatoare clasata pe locul 7 mondial in aceasta saptamana.

Meciul a inceput sub semnul echilibrului, cele doua jucatoare mergand cap la cap cu serviciul pana la 3-3, cu mai multe mingi de break ratate de ambele parti.

Sakkari a reusit prima break-ul distantandu-se la 5-3. Begu a raspuns imediat cu re-break, dar n-a reusit sa-si tina serviciul.

Setul secund a inceput cu Begu in plina ofensiva, jucatoarea noastra conducand cu 2-0 la adapostul unui break.

Sakkari a intors rapid scorul in favoarea ei cu trei game-uri la rand, dupa care s-a intrat intr-o secventa de echilibru.

S-a mers cu serviciul pana in tie-break, fara macar ca una dintre cele doua sa beneficieze de vreo sansa de a castiga contra serviciului.

Begu a transat lupta din tie-break cu 7-4 in favoarea ei si astfel meciul intra in setul decisiv.

Un set al treilea in care s-a repetat scenariul din actul al doilea. Begu a inceput mai bine si a condus cu 2-0. Sakkari a revenit si a egalat scorul (2-2), dupa care s-a intrat intr-o zona cu cinci break-uri consecutive de ambele parti.

Sakkari a intrerupt aceasta serie castigand pe serviciu, nu inainte de a salva o minge de break prin care Begu putea egala la 5-5.

Pentru Begu semifinala de la Sankt Petersburg reprezinta cel mai bun rezultat din 2022.

Sakkari joaca in finala cu invingatoarea dintre Anett Kontaveit si Jelena Ostapenko.



Irina Begu rateaza calificarea in finala de la Sankt Petersburg dupa un meci maraton de peste 3 ore