Tenis

Ion Tiriac in razboi cu BNR pentru Arena din Parcul cu Platani

Sursă foto: Tiriac Trophy Facebook

Bucurestiul a ramas fara turneu de tenis in circuitul mondial masculin dupa ce arena centrala din complexul BNR a fost inchisa in lipsa avizului de functionare din partea ISU.

Ion Tiriac s-a oferit sa contribuie la modernizarea complexului, insa BNR s-a opus initiativei si de atunci s-a ramas intr-un mare blocaj.

Omul de afaceri si-a mutat turneul la Budapesta, unde spune ca face profit, iar in Parcul cu Platani a ruginit si lacatul pus pe arena centrala.

Se mai joaca doar turneul WTA in miezul verii pe un teren central improvizat din doua terenuri secundare.

"Timp de 23 ani am facut turneul si am reparat acel teren. Nu am nimic cu BNR, dar n-am sa inteleg de unde atata invrajbire cu acea proprietate care a fost lauta intr-un mod ilicit de BNR. Statul nu si-a dat niciodata acordul de vanzare", a declarat Tiriac la Antena 3 intr-o emisiune de televiziune.

"Si anul acesta turneul se joaca la Budapesta, unde eu castig bani din drepturile de televizare. Noi suntem in epoca de piatra cu sportul. Acum sportul e o industrie trilioane, nu mai e epoca lui Coubertain doar sa participi", a mai spus Tiriac.

Puternicul om de afaceri a mai spus ca a actionat fara succes in judecata BNR pentru a primi in folosinta arena din Parcul cu Platani.

"Ne-am unit toti, cu Halep, cu Begu, cu Copil, cu Pavel, cu Nastase si am dat in judecata BNR. Se pare insa ca nu putem fi parte intr-un proces pentru ca nu suntem proprietari", a mai declarat Tiriac.

17 hectare masoara baza sportiva din Parcul cu Platani chiar in mijlocul Bucurestiului.

Pe langa terenurile de tenis mai exista si un stadion de fotbal pe care isi desfasura meciurile Progresul Bucuresti si apoi FC National, dar care acum se afla intr-o stare avansata de degradare fiind parasit de mai mult ani.

Nimeni nu misca un deget pentru a avansa macar o solutie in vederea remedierii acestei situatii.



Ion Tiriac in razboi cu BNR pentru Arena din Parcul cu Platani