Tenis

Fost numar 1 mondial WTA despre Simona Halep: "Uitati-va intre urechile Simonei Halep. Schimbarea este acolo"

Tracy Austin, americanca fost numar 1 mondial WTA, este de parere ca Simona Halep a facut niste schimbari importante, iar acestea se observa.

"Uitati-va intre urechile Simonei Halep. Schimbarea este acolo", a declarat Austin, fost numar 1 mondial, dubla campioana la Wimbledon in 1979 si 1981, acum in varsta de 51 de ani.

"Iar transformarea continua si o vom vedea la turneul de la Singapore", este de parere site-ul WTA care a publicat joi seara un articol despre jucatoarea noastra.

"Cea mai mare parte a schimbarii este intre urechile ei. In primul rand atitudinea de pe teren este mult mai buna", a spus Austin despre Halep, citata de WTA. "Ea era de obicei pesimista in ceea ce privea jocul propriu, iar acest lucru se simtea in rezultatele ei. Nu poti gandi clar atunci cand ai ganduri negative. Anul acesta a stat mai calma pe teren, mai pozitiva".

Acest lucru s-a tradus, conform lui Austin, in rezultatele bune din 2014 de la turneele de Mare Slem si nu numai: sfert de finala la Melbourne, finala la Madrid si Roland Garros, semifinala la Wimbledon. "Aceste lucruri i-au adus mare incredere Simonei Halep, a capatat mare incredere. Ea crede acum ca apartine locurilor de top. Atunci cand esti in varf diferentele sunt foarte mici, iar ea are toate calitatile sa fie printre primele jucatoare ale lumii", a mai spus americanca.

"Fara nici un dubiu, faptul ca ea nu este inalta nu e un dezavantaj", a mai spus Austin, care este cu 2,5 centimetri mai scunda decat Halep. "Simona este o atleta foarte buna si compenseaza prin viteza, competitivitate pe teren si decizii inteligente. Este o atleta incredibila, care poate juca extraordinar in aparare. Sunt atatea lucruri pe care ea pe face foarte bine pentru a compensa dezavatanjul inaltimii", a incheiat Austin.

Iar articolul WTA se incheie cu urmatoarea remarca facuta de siteul oficial al tenisului feminin: "Iar Halep are increderea cea mai mare in talentul ei."



Fost numar 1 mondial WTA despre Simona Halep: "Uitati-va intre urechile Simonei Halep. Schimbarea este acolo"