Tenis

Finală epică la Cincinnati. Djokovic a salvat minge de meci și l-a învins pe Alcaraz în ”cel mai frumos și greu meci al carierei”

Sursă foto: https://twitter.com/CincyTennis

Cei mai buni jucători de tenis ai momentului, Novak Djokovic și Carlos Alcaraz, au oferit un meci de zile mari în finala turneului de la Cincinnati. Un meci de aproape patru ore care a corectat recordul de durată în turneul nord-american și care până la urmă a fost câștigat de Novak Djokovic.

Sârbul a revenit de la set pierdut și a salvat o minge de meci înainte de a închide partida, cu 5-7, 7-6 (7), 7-6 (4), după 3 ore și 48 de minute la peste 30 de grade Celsius.

Alcaraz a avut șansa de a închide partida în setul al doilea, când a servit la 6-5 în tie-break. Spaniolul condusese cu set și 4-2 în setul al doilea.

La rândul său, Djokovic a irosit nu mai puțin de patru mingi de meci în setul decisiv, când a servit sub presiune la 6-5 pentru Alcaraz pentru a rămâne în meci și a trimite partida într-un nou tie-break.

”Am simțit acest meci ca o finală de Grand Slam și poate chiar mai mult decât atât”, a spus Djokovic la interviul de după meci.

”Ar fi frumos să ne întâlnim și la US Open”, a prefațat Nole un posibil duel cu Alcaraz în finala de la US Open, turneu care debutează la New York pe 28 august.

Pentru Djokovic este al treilea titlu din carieră la Cincinnati, după cele din 2018 și 2020. Sârbul ajunge la 39 de trofee în turneele Masters 1000 și la 95 de turnee câștigate în carieră.

Djokovic a jucat la Cincinnati primul turneu pe teritoriul american după mai bine de doi ani, acesta fiind practic interzis în SUA din cauza politicilor anti-covid impuse de autoritățile americane în timpul pandemiei.

Nefiind vaccinat împotriva covid, Djokovic n-a primit viza de intrare în SUA, dar a revenit acum triumfător și la finalul meciului cu Alcaraz și-a rupt tricoul de pe el în semn de eliberare pentru toată frustrarea acumulată în acești doi ani.

Alcaraz rămâne lider mondial în pofida lacrimilor vărsate după finala de la Cincinnati și va fi principal favorit pe tabloul principal de la US Open. Djokovic s-a apropiat la doar 20 de puncte și pune mare presiune pe spaniol.



Finală epică la Cincinnati. Djokovic a salvat minge de meci și l-a învins pe Alcaraz în ”cel mai frumos și greu meci al carierei”