Tenis

Djokovic si Murray, victorii in prima zi la Turneul Campionilor

Jucatorii Novak Djokovic si Andy Murray au debutat cu dreptul la editia din acest an a Turneului Campionilor si au câstigat primele meciuri din faza grupelor.

Nou lider al clasamentului mondial ATP, pozitie pe care va ramâne indiferent de rezultatele de la Londra, Djokovic l-a învins în doua seturi pe francezul Jo-Wilfried Tsonga, cu 7-6 (4), 6-3.

Djokovic pierduse precedentele patru întâlniri cu Tsonga pe teren acoperit.

Francezul a ratat trei mingi de break în primul set si Djokovic a profitat de erorile oponentului sau transând primul set la tie-break.

Sârbul obtinea apoi primul break al meciului în debutul setului al doilea si diferenta avea sa se mentina pâna la final.

Murray joaca pentru al cincilea an consecutiv la Turneul Campionilor.

În cealalta partida a Grupei A, Andy Murray l-a depasit în trei seturi pe cehul Tomas Berdych, dupa ce a revenit de la 0-1 pe tabela.

Murray s-a impus în final cu 3-6, 6-3, 6-4 dupa un meci de doua ore si 17 minute, timp în care si-a trecut în cont 33 de puncte direct câstigatoare si sapte asi.

Berdych este primul jucator ceh care termina trei ani la rând în topul 10 mondial dupa Ivan Lendl. Actualul antrenorul al lui Murray a reusit aceasta performanta de 13 ori consecutiv între 1980 si 1992.

Marti sunt programate primele doua meciuri din Grupa B:

  • David Ferrer – Juan Martin Del Potro (21:45)


Djokovic si Murray, victorii in prima zi la Turneul Campionilor