Tenis

Djokovic il bate scurt pe Nadal in finala de la Miami

Novak Djokovic a castigat, duminica seara, titlul in turneul ATP Masters 1000 de la Miami, dupa ce l-a invins in doua seturi pe liderul mondial Rafael Nadal.

Djokovic s-a impus in doua seturi incheiat cu acelasi scor, 6-3, si intra pentru a patra oara in posesia titlului din Florida.

De cealalta parte, Rafael Nadal ramane fara victorie in Mastersul de la Miami, unul dintre putinele turnee de top pe care nu le-a castigat in impresionanta sa cariera.

Djokovic a trecut in fata lui Pete Sampras la numarul de titluri la Miami si ajunge la doar doua victorii de recordul lui Andre Agassi.

Al doilea jucator al lumii, Djokovic a castigat o singura data pe serviciul lui Nadal in primul set si a reusit alte doua break-uri in actul secund.

Djokovic a inceput cu minge de break salvata in chiar primul game al meciului, dupa care s-a distantat la 4-2 si a castigat setul inaugural dupa 40 de minute.

Nadal si-a pierdut din nou serviciul permitandu-i lui Djokovic sa se distanteze la 3-1 in setul secund, pentru ca ulterior sa-si piarda din nou serviciul in chiar ultimul joc al meciului.

Aceasta a fost a 40-a intalnire intre cei doi jucatori, Nadal si Djokovic avand cea mai mare rivalitate la acest nivel din era Open. Urmeaza Ivan Lendl si John McEnroe, cu 36 de meciuri.



Djokovic il bate scurt pe Nadal in finala de la Miami