Tenis

Debut cu infrangere pentru Tecau si Lindstedt la Turneul Campionilor

Perechea formata din Horia Tecau si Robert Lindstedt a pierdut, luni dupa-amiaza, partida inaugurala disputata în Grupa B a Turneului Campionilor contra dublului Max Mirnyi (Belarus)/Daniel Nestor (Canada).

Cotati cu sansa a patra la câstigarea competitiei de la Londra, Tecau si Lindstedt au început mai bine si s-au impus în primul set cu 6-4 dupa 32 de minute.

Primul si de altfel singurul break al meciului a fost reusit la scorul de 4-4 pe serviciul lui Mirnyi.

Tecau a urmat la serviciu si a închis primul set cu un game alb.

Tecau si Lindstedt participa pentru al doilea an consecutiv la Turneul Campionilor. În 2011 au câstigat un meci din trei.

Diferenta în primul set a fost facuta de punctele câstigate cu al doilea serviciu. În timp ce Tecau si Lindstedt au câstigat toate punctele puse în joc cu mingea a doua, adversarii lor au avut un procentaj redus de doar 22 %.

În setul al doilea s-a mers cap la cap pâna în tie-break, unde perechea bieloruso-canadiana s-a impus în cele din urma. Mirnyi si Nestor au mai avut o sansa de a închide setul la 5-4 pe serviciul lui Tecau când s-a ajuns la punctul decisiv. Tecau a servit atunci foarte bine si returul a iesit în afara terenului.

Nestor si Mirnyi au început în forta super tie-breakul, conducând cu 4-0, dupa care Tecau si Lindstedt au echilibrat scorul. La 10-10 Lindstedt si-a pierdut al doilea serviciu si oponentii de pe cealalta parte a fileului au provitat imediat punând capat confruntarii dupa o ora si 36 de minute de la prima minge.

Tecau si Lindstedt vor mai juca în Grupa B cu Mahesh Bhupati/Rohan Bopanna si Jonathan Marray/Frederik Nielsen, în fata carora au pierdut finala turneului de la Wimbledon din acest an.



Debut cu infrangere pentru Tecau si Lindstedt la Turneul Campionilor