Tenis

Cinci motive pentru a fi cu ochii pe Simona Halep in Singapore

Turneul Campioanelor de la Singapore bate la usa si deja s-au ocupat jumatate din locurile dedicate ultimei mari competitii in tenisul feminin.

Simona Halep este calificata pentru al doilea an consecutiv, dupa ce in 2014 a disputat finala, iar de aceasta data va fi chiar princiapala favorita in absenta Serenei Williams, lidera mondiala care a renuntat la ultimele turnee din lipsa motivatiei.

Site-ul WTA face o scurta analiza si ofera cinci motive pentru care Simona Halep nu trebuie ratata la Turneul Campioanelor din Singapore.

Motivatia. Halep este legata afectiv de turneul din Singapore, unde in 2014 a jucat cel mai bun tenis al sau dupa Roland Garros si a reusit cea mai importanta victorie a carierei, un 6-0, 6-2 cu Serena Williams in faza grupelor.

Dorinta. Inca de la inceputul anului Halep a declarat ca obiectivul sau principal in acest sezon este calificarea la Turneul Campioanelor din Singapore.

Provocarea. Pentru Simona Halep o victorie la Singapore ar echivala cu obtinerea celui mai important titlu din cariera. Cel mai important succes de pana acum al jucatoarei noastre este trofeul ridicat deasupra capului la Indian Wells in acest an, turneu din seria WTA Premier Mandatory.

Confirmarea. Halep este cea mai valoroasa jucatoare din lume in acest an in meciurile pe suprafata rapida (hard), cu trei titluri obtinute la Shenzen, Dubai si Indian Wells, respectiv 40 de succese la simplu. In Singapore se joaca e adevarat in sala, dar suprafata este considerata tot una rapida.

Istoria. Daca in 2014 a devenit prima jucatoare din Romania ajunsa in finala Turneului Campioanelor, Halep va incerca in acest an sa scrie o noua pagina de istorie si sa devina in premiera campioana in aceste prestigios turneu.

Turnel Campioanelor se desfasoara in perioada 23 octombrie-1 noiembrie, iar premiile puse in joc insumeaza 7 milioane de dolari.

Pana acum au obtinut calificarea Simona Halep, Maria Sharapova, Garbine Muguruza si Petra Kvitova. Alte noua jucatoare se lupta pentru celelalte patru pozitii ramase disponibile.



Cinci motive pentru a fi cu ochii pe Simona Halep in Singapore