Tenis

Ce șanse are Simona Halep în recursul de la TAS. Ion Țiriac e rezervat: ”Am suspiciunile mele că sunt pățit cu ei”

Suspendată patru ani pentru dopaj, Simona Halep își caută dreptatea la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Simona Halep: ”Visul meu este să revin pe teren. Cred că merit să decid cum să-mi închei cariera”

Cazul fostei lidere mondiale va fi judecat în perioada 7-9 februarie, iar Simona Halep speră să poată demonstra că nu s-a dopat cu bună știință, așa cum a susținut încă de la începutul acestui scandal.

Fostul tenismen Ion Țiriac, un apropiat al Simonei Halep, se arată mai degrabă sceptic atunci când vine vorba despre șansele acesteia de a obține un verdict favorabil la TAS.

Știu că se duce într-o săptămână la TAS, altceva nu știu. Ultimul meci e când nu mai joci niciun altul. Din câte știu se antrenează zi și noapte. Eu am suspiciunile mele cu TAS-ul, pentru că sunt pățit în 2001. A fost depistată pozitiv, se poate, dar de ce? Nu e vinovată, dar a fost pozitivă, din păcate”, a declarat Ion Țiriac.

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat la un control antidoping efectuat la US Open 2022 după un meci pierdut în chiar primul tur.

Suspendată provizoriu vreme de mai multe luni, în cele din urmă Halep a primit patru ani de suspendare din partea tribunalului independent Sport Resolutions.

Dacă la început a ales calea tăcerii, exprimându-se prin intermediul unor comunicate, Halep a ieșit ulterior și a spus în detaliu cum s-au petrecut lucrurile în relația cu Academia Muratoglu, locul unde a intrat în contact cu o echipă spre care arată cu degetul că ar fi responsabilă pentru contaminarea cu respectiva substanță interzisă.

“Sunt sigură că nu a fost intenţionat şi apreciez că recunoaşte că greşeala a fost a lui (n.r. – Patrick Muratoglu) şi a echipei sale. Da, ei sunt cei care mi-au dat acel supliment alimentar. Şi pentru această greşeală, greşeala lor, eu sunt singura care plăteşte un preţ mare: cariera mea de 25 de ani distrusă”, a mai spus Halep în interviul pentru Paris Match din 21 decembrie 2023.



Ce șanse are Simona Halep în recursul de la TAS. Ion Țiriac e rezervat: ”Am suspiciunile mele că sunt pățit cu ei”