Tenis

Simona Halep merge in turul 3 la Cincinnati cu putine emotii. Si-a aflat adversara

Simona Halep a debutat miercuri la turneul american de la Cincinnati. Meciul cu Kirsten Flipkins (Belgia) - transmis live pe siteul onlinesport.ro - a inceput miercuri dimineata la ora 4:40 si a durat o ora si 25 de minute. A fost primul meci al lui Halep pe hard dupa doua luni si jumatate si primul dupa cinci saptamani de pauza. Halep o intalneste in turul 3 pe Lucie Safarova, care a invins-o miercuri seara pe Zarina Diyas. Partida din turul 3 se va juca joi noapte (vineri dimineata), live pe siteul onlinesport.ro, Halep avand astfel o zi de pauza.

"Am fost putin nervoasa la 5-2, stiam ca voi castiga chiar daca nu voi juca cel mai bun joc al meu. Sper ca in turul 3 sa joc mai bine. Anul trecut am jucat bine aici, acum revin aici de pe locul 2 cel mai bun din cariera mea", a declarat Halep dupa meci.

[news-108763]

Simona Halep a castigat cu 6-4 6-2 intalnirea de miercuri dimineata cu Kirsten Flipkins. In primul set a condus cu 5-1, dar adversara sa a revenit dupa ce la acest scor romanca a ratat trei mingi de set. In loc sa ia primul set in 30 de minute, Halep a ajuns sa se bata pentru el aproape de limita unei ore.

De la 5-1, Flipkens a prins gustul si a profitat de crapaturile in jocul lui Halep putin daramata de ratarea celor trei mingi de set. Belgianca a revenit la 5-4, insa Halep s-a adunat si a luat prima mansa castigandu-si de data aceasta serva si evitand o egalare la 5 care cine stie unde ar fi putut duce.

In setul al doilea, a doua favorita a trecut din nou in fata cu 5-1, iar scenariul din primul set nu s-a mai repetat. L-a inchis cu 6-2, abia spre finalul meciului aratand ca si-a intrat in forma, cu jocul de picioare care o caracterizeaza. Privind meciul, putem spune ca lovitura de rever nu ii merge inca Simonei Halep, dupa pauza.

Halep a convertit fara emotii prima minge de meci pe care a avut-o, pentru a avansa in turul 3. Ea a avut in aceasta partida nu mai putin de 15 puncte de break, din care a castigat cinci.

O cifra care trebuie sa o puna pe ganduri este ca a avut insa de doua ori mai multe greseli nefortate decat castigatoare.

Adversara din turul 3 pentru Simona Halep este Lucie Safarova, cea care a trecut de Venus Williams. Vom anunta ora meciului de joi noapte atunci cand se va sti. Daca va trece, in sferturi Halep ar urma sa dea piept in mod normal cu Maria Sharapova, care s-a calificat si ea miercuri dimineata in turul 3.

LIVE Halep - Flipkens 6-4 6-2

6:08 SET 2 GAME 8 Va servi pentru set Halep. Sa speram ca nu o apuca iar pe Flipkens vreo tresasire de orgoliu. Dupa cum joaca Halep, ar trebui sa inchida meciul acum. Si are o minge de meci pe care o castiga din prima. E final.

6:01 SET 2 GAME 7 Sa vedem daca Halep incheie cu un break. Nu, e 5-2.

5:59 SET 2 GAME 6 Halep serveste. Abia acum parca ii vedem jocul de picioare care o caracterizeaza la forma completa. Si se vede si pe tabela, 30-0. 40-0. Game la zero. 5-1.

5:57 SET 2 GAME 5 Halep are o minge de break pe care o converteste din prima si conduce cu 4-1.

5:54 SET 2 GAME 4 Halep la serviciu, si-l ia fara probleme. 3-1.

5:50 SET 2 GAME 3 Halep cere un challenge dupa o minge vazuta afara de arbitru, dar a fost buna, este 30-30 cu Flipkens la serviciu. Insa belgianca isi ia pana la urma serva. 2-1. Halep nu isi gaseste pe moment lovitura de rever, pana acum in general doar lovituri moi cu aceasta. Reverul este dupa cum se stie lovitura sa de forta.

5:47 SET 2 GAME 2 Flipkens are 2 puncte de break din 9, Halep 3 din 13. Acum este 40-0 pentru romanca, pe propria serva. Cedeaza un punct, dar il ia pe al doilea, este 2-0.

5:39 SET 2 GAME 1 Flipkens incepe setul 2. Daca isi continua jocul la fel ca in a doua parte a primului set, va fi strans. Halep nu pare sa aiba raspuns la urcarile la fileu ale belgiencei, care trimite in diagonala bine cu dreapta atat de la fileu, cat si din spate, cu o lovitura aparent moale, dar care de multe ori cade pe linie. Halep anuleza doua mingi de game ale adversarei, este 40-40. Minge de break pentru Halep. Se joaca de o ora. Halep reuseste primul break in primul game al setului 2, la fel cum incepuse si prima mansa.

Simona Halep a castigat primul set dupa ce a condus cu 5-1 si nu a reusit sa fructifice sase mingi se set. Pe fondul unui joc neasteptat de bun al lui Flipkens, Halep s-a trezit aproape egalata la cinci, insa a raspuns printr-un joc si mai bun, care i-a adus prima mansa cu 6-4.

5:36 SET 1 GAME 10 Va reusi Simona Halep sa castige acum setul, cand va servi din nou pentru el? Flipkens suge un baton cu proteine. Belgianca joaca de rupe si ii ia primul punct romancei, apoi si pe al doilea. Halep egaleza la 30 cu un lung de linie de dreapta superb. 40-30, a patra minge de set, anulata de Flipkens care o plimba pe romanca perfect si finalizeaza cu un voleu pe linie... Si minge de break pentru Flipkens, anulata de Halep. Urmeaza a cincea minge de set pentru Halep, anulata din nou prin niste lovituri excelente ale belgiencei. Prinsa in corzi dupa ce a ratat un voleu la fileu, Halep revine in punct si il castiga, pentru a avea al saselea punct de set. O lovitura de dreapta trasa la indigo cu cea anterioara, in diagonala, ii aduce un prim set foarte muncit. Pumn in aer ridicat de Halep, este in sfarsit set.

5:26 SET 1 GAME 9 Flipkens la serviciu, in loc sa o bata cu 6-1 cand a avut trei mingi de set Halep se chinuie ca adversara sa nu se apropie la 5-4. Numai ca nu o poate opri, iar belgianca isi ia serva la zero, este 5-4.

5:20 SET 1 GAME 8 Halep serveste pentru set cu mingi noi si incepe cu o dubla greseala, prima a ei din acest meci. Se ajunge la trei mingi de break pentru Flipkens, dar este randul lui Halep sa le salveze pe toate trei! Numai ca belgianca beneficiaza de a patra minge de break pe care o castiga dupa ce Halep trimite afara o lovitura de dreapta la doi metri distanta. 5-3.

5:19 SET 1 GAME 7 Flipkens serveste ca sa ramana in primul set, dar Halep trece deja in fata cu 30-0, apoi 40-0 si are trei mingi de break si set, insa le rateza pe toate. Urca la fileu jucatoarea noastra si isi mai creeaza o sansa de break anulata si de aceasta data cu o minge pe linie trimisa de belgianca, nu vrea sa "moara" aceasta. Pana la urma Flipkens isi ia serva si ramane in set. 5-2. A ratat patru mingi de set Halep. 3 din 13 mingi de break a convertit Halep pana acum.

5:13 SET 1 GAME 6 Flipkens are o minge de break, Halep trimite afara insa cere challenge si se vede ca mingea a fost buna, reusind sa egaleze! Este acum randul lui Halep sa aiba minge de game, pentru a-si lua serva, ceea ce si face. Un alt cui in cosciugul belgiencei isi bate aceasta singura trimitand afara. 5-1.

5:06 SET 1 GAME 5 Halep nu sta pe ganduri si reuseste rebreak, al treilea sau break din setul 1. 4-1. "Cam tot ce a atins in 2014 s-a transformat in aur", afirma britanicii de la Sky Sports.

5:04 SET 1 GAME 4 Flipkens pare sa se trezeasca din pumni si conduce cu 40-0 pe serva romancei. Salveaza doua, dar nu si pe a treia, cedand primul game din meci.

4:57 SET 1 GAME 3 Doua mingi de break pentru Halep, insa belgianca le anuleaza. Flipkens serveste pentru game, insa Halep o alearga pe tot terenul si isi mentine sansele de break mai departe. Rever in fileu, iar Halep isi anuleaza singura a treia minge de break din acest game. Halep rateaza si a patra mnge de break, dar nu si pe a cincea (a saptea a meciului pentru ea). Este in control clar. 3-0.

4:48 SET 1 GAME 2 Jucatoarea noastra isi face fara probleme serva. 2-0.

4:45 SET 1 GAME 1 Halep incepe cu un break, convertind a treia minge de break. Halep are un joc solid, la revenirea dupa lunga pauza, ultimul sau meci fiind finala de la Bucuresti.

4:40 Incepe meciul cu Flipkens la serviciu.

4:37 Meciul lui Djokovic s-a terminat, a castigat sarbul, va urma Halep.

4:05 Meciul lui Djokovic este pe terminate, Halep va incepe in jur de 4:45.

[news-108754]

Halep o va intalni in turul 2 pe Kirsten Flipkens, numarul 54 mondial. Belgianca a trecut in turul 1 de jucatoarea venita din calificari, Polon Hercog, fara probleme 6-3 6-2.

Halep este favorita numarul 2 in turneul de la Cincinnati. Jucatoarea din Romania va avea un taboul difcil, daca va trece cu bine de "incalzirea" din turul 2, putand sa dea din urmatoarea etapa de Venus Williams.

Luni, Halep a devenit oficial numarul 2 mondial, asa cum am anuntat inca de acum doua saptamani.

[news-108717]

Toate meciurile Simonei Halep de la Cincinnati sunt live pe siteul Onlinesport.ro.



Simona Halep merge in turul 3 la Cincinnati cu putine emotii. Si-a aflat adversara