Tenis

Analiza: Simona Halep impotriva celor trei adversare din Grupa Rosie la Turneul Campioanelor

Simona Halep a ajuns la Turneul Campioanelor din acest an din postura de principala favorita, dupa ce lidera mondiala Serena Williams a declinat participarea. Chiar si asa, Halep trebuie sa puna in teren cel mai bun tenis al sau pentru a ajunge in semifinale.

Halep le va intalni pe Maria Sharapova, Agnieszka Radwanska si Flavia Pennetta, si nu are palmares pozitiv in fata niciuneia dintre cele trei adversare.

Halep vs Sharapova (0-5)

Meciul celor doua este anuntat ca o adevarata finala din faza grupelor la Turneul Campioanelor din acest an, o adevarata inclestare a principalelor favorite, asa cum s-a intamplat si in 2014 cu Serena Williams.

Acum, la fel ca si in 2014, Halep intalneste principala adversara si are palmares negativ in fata acesteia, in sensul ca nu a castigat niciuna dintre cele cinci intalniri anterioare cu Sharapova.

In 2015 va fi prima confruntare intre Halep si Sharapova, dupa ce in 2014 s-au duelat de trei ori. Ultima lor disputa dateaza din sferturile turneului de la Cincinnati, cand Sharapova s-a impus cu 3-6, 6-4, 6-4. Anterior aceasta castigase finala de la Roland Garros, cu 6-4, 6-7, 6-4, si finala de la Madrid, cu 1-6, 6-2, 6-3.

Au mai existat doua intalniri in 2012, cand Sharapova a castigat in doua seturi la Beijing si Indian Wells, inainte ca Halep sa ajunga in topul WTA.

Halep vs Radwanska (4-4)

Singura jucatoare din grupa impotriva careia Halep se poate mandri cu un palmares cat de cat pozitiv este poloneza Agnieszka Radwanska, pe care a invins-o ultima data chiar in acest an, in sferturile Mastersului Canadian de la Toronto, cu 0-6, 6-3, 6-1.

Cele doua s-au intalnit si in 2014 la Turneul Campioanelor, in faza semifinalelor, iar Halep s-a impus atunci cu un categoric 6-2, 6-2.

Ultima victorie obtinuta de Radwanska in fata lui Halep dateaza din martie 2014, cand poloneza a transat disputa din semifinalele Indian Wells, cu 6-3, 6-4.

De fiecare data cand a invins-o pe Radwanska intr-un turneu Halep a ajuns in fazele superioare: semifinala la Roma in 2013, titlu la Doha in 2014, finala la Singapore in 2014 si finala la Toronto in 2015.

Halep vs Pennetta (1-4)

Cu recent campioana de la US Open Halep s-a mai intalnit de cinci ori pana acum si nu a reusit sa castige decat un singur meci. S-a intamplat in luna martie a acestui an in optimi de finala la Miami. Halep a castigat cu 6-3, 7-5 si a pierdut apoi in semifinala contra Serenei Williams.

Pennetta si-a luat revansa la US Open, cand a eliminat-o pe Halep in semifinale cu un categoric 6-1, 6-3, oprind-o pe aceasta din drumul spre a doua finala de Mare Slem din cariera. In cele din urma Pennetta a castigat titlul si a anuntat ca la final de an se va retrage din tenis.

Anterior, Pennetta o mai invinsese pe Halep in 2013 in optimi la US Open si Bastad, si in 2010 in sferturi la Marbella. Pe hard Pennetta are 2-1 la intalniri directe si 2-0 pe zgura.



Analiza: Simona Halep impotriva celor trei adversare din Grupa Rosie la Turneul Campioanelor