Poker

Omul care l-a invatat poker pe Piturca a terminat pe doi la World Series of Poker din Las Vegas

Ionel Anton, bucuresteanul care în iarna reusea sa câstige un premiu fabulos la un turneu din Caraibe, de 1,35 de milioane de dolari, a fost la un pas de a cuceri o bratara la World Series of Poker, sinonimul Campionatului Mondial de poker, informeaza cotidianul Puterea. Anton a incheiat turneul din Las Vegas pe locul secund si a intrat in posesia unui cec de aproape jumatate de milion de dolari.
Omul de afaceri în vârsta de 43 de ani a platit la mijlcoul saptamânii trecute 2.500 de dolari taxa de intrare la turneul cu numarul 26 de la WSOP si s-a înscris în cursa pentru marele premiu alaturi de alti 1.377 de jucatori.

Rând pe rând, acestia au fost eliminati, iar sâmbata, la masa finala a mai ramas doar Anton si ucraineanul Oleksii Kovalchuk. Dupa doua ore, românul s-a vazut învins, dar nu se va întoarce acasa cu mâna goala, ci cu un cec în valoare de 428.140 de dolari, aproape cât salariul anual al lui Victor Piturca, cel pe care l-a învatat strategiile de poker.

"Ne stim de peste 20 de ani, de pe vremea când eram si eu sportiv. Ar avea loc la orice masa de poker din lume. Eu l-am învatat cum sa abordeze fiecare mâna”, povestea Anton. Datorita celor 1,8 milioane de  dolari obtinuti doar în acest an, acesta a devenit românul cu cele mai mari câstiguri all-time din poker, depasindu-l pe Mihai Manole (1,55 milioane de dolari).

Chiar si asa, majoritatea banilor îi câstiga din afaceri, conducând o firma de consultanta si una de imobiliare. Oricum, pe lânga cel mai mare câstig obtinut vreodata de un jucator autohton în pokerul live, Anton va ramâne în istorie si prin cel mai bun rezultat la WSOP, acolo unde a fost la un pas de a cuceri prima bratara pentru România.


Omul care l-a invatat poker pe Piturca a terminat pe doi la World Series of Poker din Las Vegas