Poker

Iata-l pe omul care a inchis Poker Stars si Full Tilt in SUA: nici o onoare printre hoti

Inchiderea in SUA a celor mai mari case de poker online a venit ca un fulger, sambata, parand ireala. Numai ca acest lucru s-a intamplat, iar publicatia australiana Courier-Mail stie si cum acest lucru a fost posibil. Un sigur om a dat autoritatilor din SUA jocul de poker online pe tava, pentru a-l inchide lovind in cele mai mari companii aflate pe dificiala piata a Americii, Poker Stars si Full Tilt Poker. La randul sau acesta fusese arestat de FBI la indemnul celor doua case de poker, iar acum s-a razbunat. Iata povestea.
Conform Courier-Mail omul cheie in acest caz se numeste Daniel Tzvetkoff. Acesta este un tanar antreprenor australian care a creat metodele de plata pentru Poker Stars si Full Tilt Poker. El a pus in practica scheme complicate prin care aceste case de poker sa poata opera in SUA fara ca platile lor sa fie considerate ilegale.

Tzvetkoff este descris ca un "copil minune" care a inceput prima sa companie la varsta de 13 ani si care stia toate caile complexe ale comertului electronic.

El a adus celor de la Poker Stars si Full Tilt milioane de dolari, iar partea lui din procesarea platilor era in jur de 150.000 de dolari pe zi. Numai ca s-a lacomit si a golit conturile caselor de poker cu peste 100 de milioane de euro. Cand acestea au descoperit l-au acuzat pentru disparitia banilor, insa nu au avut ce sa ii faca pentru ca nu era in SUA.

In aprilie 2010, Tzvetkoff a fost arestat la Las Vegas si acuzat de aceleasi crime de care sunt acuzati acum in 2011 si capii caselor de poker Poker Stars si Full Tilt: spalare de bani, fraude bancare si tranzactii frauduloase. 

Dupa arestarea sa, Tzvetkoff a ramas inchis pe durata investigatiilor pentru ca era considerat o persoana de mare risc si i s-a refuzat cautiunea, numai ca in august 2010 a putut sa iasa brusc pe cautiune, in urma unei intalniri cu procurorii. Iar in aprilie 2011 el este liber, iar colegii sai se afla in fata unor pedepse imense.

Daniel Tzvetkoff stie perfect modul in care cele doua case de poker opereaza si este omul cheie care poate oferi (daca nu deja a oferit) autoritatilor din SUA cheia cu care s-a descifrat modelul fraudelor caselor de poker amintite.

Procurorii din Manhatan, cei care au inchis cu ajutorul FBI siteurile Poker Stars si Full Tilt din SUA, au taiat rand pe rand acuzatiile la adresa lui Tzvetkoff, acesta fiind un om liber.

Tzvetkoff detinea cheia modului in care se faceau tranzactiile pentru a determina sursa initiala. Astfel s-a descoperit ca Poker Stars si Full Tilt faceau plati de zeci de milioane de dolari sub acoperirea unor obiecte sau cadouri care de fapt nu existau, fraudand sistemul de taxe si impozite.

Ironia sortii este ca FBI a pus mana in aprilie 2010 pe Tzvetkoff la indiciul celor de la Poker Stars si Full Tilt. Reprezentatii celor doua case prejudiciate financiar de Tzvetkoff au anuntat FBI ca acesta a venit in SUA, iar FBI a actionat si l-a arestat direct de pe aeroport. Ei l-au turnat, numai ca masa s-a intors contra lor. Nici o onoare printre hoti.

Onlinesport


Iata-l pe omul care a inchis Poker Stars si Full Tilt in SUA: nici o onoare printre hoti