Poker

Guvernul Isle of Man doreste sa colaboreze pentru arestarea fondatorului Poker Stars

La o saptamana si cateva zile de la izbucnirea scandalului din SUA in care Poker Stars si Full Tilt au fost inchise in aceasta tara, fondatorul Poker Stars nu a fost inca arestat. Compania are sediul in insula britanica Isle of Man, iar autoritatile locale sunt deschis la cooperare cu Interpolul.
Ministerul Economiei din Isle of Man (insula britanica in care compania Poker Stars figureaza cu sediul) a declarat prin ministrul de resort Allan Bell ca autoritatile locale nu se gandesc sa reconsidere anuntul de pastrare a licentei companiei de poker care are probleme legale in SUA. Cu toate acestea, Bell spune ca Isle of Man este de acord sa colaboreze cu Interpolul pentru arestarea sau extradarea proprietarului Poker Stars, Isai Scheinberg, daca acest lucru se va cere.

"Nu am primit nici o cerere de ajutor din partea Interpol sau SUA. Inca asteptam solicitarile in acest sens", a spus Bell, adaugand ca orice cerere de extradare trebuie sa treaca intai prin Marea Britanie, cu care Isle of Man are un protocol in acest sens. Isle of man nu poate sa extradeze persoane fara aprobarea prealabila a autoritatilor engleze.

Publicatia canadiana Globe & Mail a publicat un profil al "misteriosului" fondator al Poker Stars, cetateanul canadiano-israelian Isai Scheinberg. El este descris de fosti colegi drept "o persoana cu multe relatii in politica. Stia care ii sunt aliatii si care ii sunt dusmanii. Probabil avea la telefonul mobil o factura lunara uriasa, vorbea tot timpul."

Despre Scheinberg nu se stie exact cand este nascut, in 1946 sau 1947. El a infiintat Poker Stars in 2001, dupa ce a plecat de pe un post de programator de la IBM Canada.

O persoana din Canada al carei cont a fost confiscat de Ministerul Justitiei din SUA, ca urmare a jocurilor ilegale de poker, a declarat tot pentru Globe & Mail ca a fost pacalit de procesatoarele de plati ale Poker Stars. "Nu mi s-a spus niciodata ca este un site de jocuri online de poker. Mi-au spus ca este o agentie de marketing si ca eu primesc sume inapoi ca urmare a unor vanzari online". Persoana in cauza declara ca a oprit activitatea cand a aflat ca este pacalit.

Un fost agent FBI vorbeste si despre Daniel Tzvetkoff, cetateanul australian care a creat procesatoarele de plati ale Poker Stars si Full Tilt. Acesta spune ca Tzvetkoff a intrat cu siguranta intr-un program de protectie a martorilor FBI, dupa o colaborare stransa cu autoritatile. Australianul ar fi acum tinut inchis intr-o inchisoare de pe coasta de Est a SUA. "Daca a colaborat si el a fost sursa de la care s-a pornit, atunci este inclus in programul de protectie si este inchis undeva, in nici un caz nu este in libertate sau lasat sa plece".

In SUA se vorbeste pe moment ca, in urmatorii doi ani cel putin, jucatorii de poker americani nu vor putea reveni sa joace pe bani reali acest sport.

Onlinesport


Guvernul Isle of Man doreste sa colaboreze pentru arestarea fondatorului Poker Stars