Stiri Auto

A scapat basma curata! Smecherul cu Touareg din 2015 si-a aflat sentinta

Un accident mai putin obisnuit petrecut in toamna anului 2015 a starnit reactii dintre cele mai diverse in spatiul public romanesc la vremea respectiva.

NumituL Iulian Sanducu, sofer al unei masini VW Touareg, a schimbat violent si brusc banda de circulatie, parand ca doreste sa loveasca intentionat o Dacia Logan care circulase pana atunci in fata sa si care la un moment i-a cedat pozitia pe banda de circulatie. Logan-ul a fost proiectat pe trotuar si s-a oprit in stalpul Podului Liorita, ratand de putin sa loveasca si o femeie care trecea pe sub pod.

In Touareg se aflau soferul si un copil, iar in Logan o familie soferul alaturi de parinti. Din fericire, nimeni nu a fost ranit.

Sanducu a fost retinut preventiv pentru tentativa de omor, conform editiei de miercuri a Evenimentului Zilei. El ar fi declarat dupa accident ca "atat m-a dus capul".

Accidentul a avut loc in iulie 2015, iar la acel moment soferii implicati s-au inteles amiabil, incidentul trecand neobservat.

Decizia instantei a fost publicata marti, iar soferul in culpa ramas cunoscut drept "Smecherul cu Touareg" a fost achitat de Tribunalul Bucuresti. Mai mult, magistratii au respins cererea procurorilor de confiscare a masinii barbatului.

Este mentinut in acest dosar doar sechestrul pe o casa si un teren, actiunile civile nefiind inca solutionate.

Decizia nu este una definitiva si poate fi atacata cu recurs in termen de 30 de zile.



A scapat basma curata! Smecherul cu Touareg din 2015 si-a aflat sentinta