IndyCar

Final nebun in prima cursa pe oval a sezonului din IndyCar

Sursă foto: https://twitter.com/TXMotorSpeedway

Americanul Josef Newgarden a obtinut victoria in cursa desfasurata pe Texas Motorspeedway pentru doar sase sutimi de secunda la capatul a 248 de tururi.

Pilotul echipei Penske l-a devansat pe coechipierul sau Scott McLaughlin cu o depasire in ultimul tur al primei intreceri pe oval din sezonul de IndyCar.

Australianul McLaughlin a ratat dubla, dupa ce castigase in februarie prima cursa a sezonului pe strazile din St.Petersburg, Florida.

McLaughlin a condus 186 de tururi in Texas, dar la final a platit tribut traficului intalnit in tentativa de a-i tine piept lui Newgarden.

Un pilot in varsta de 31 de ani aflat la al 11-lea sezon in IndyCar si care are deja in palmares doua titluri de campion al seriei americane, in 2017 si 2019.

Newgarden a incheiat in pozitia secunda la general ultimele doua campionate.

Podiumul a fost completat de suedezul Marcus Ericsson, fost pilot in Formula 1, si care acum piloteaza in IndyCar pentru echipa lui Chip Ganassi.

De la Chip Ganassi a venit si surpriza cursei din Texas. Americanul Jimmie Johnson a pornit de pe locul 18 si a incheiat al cincilea la prima lui cursa de IndyCar pe un circuit oval de mare viteza.

Johnson, 46 de ani, piloteaza pentru al doilea sezon in IndyCar dupa o cariera de succes in NASCAR incununata cu sapte titluri de campion in Cup Series.

Urmatoarea etapa de IndyCar este programata in 10 aprilie pe strazile din Long Beach, un traseu de referinta pentru sportul cu motor nord-american.



Final nebun in prima cursa pe oval a sezonului din IndyCar