IndyCar

Final nebun la Indy 500. Totul s-a decis în ultimul tur al unei curse cu trei steaguri roșii

Sursă foto: https://twitter.com/Nascarpixtures

Ediția cu numărul 107 a cursei de 500 de mile de la Indianapolis a fost decisă în ultimul tur al celor 200 programate pe legendarul oval de 2.5 mile.

Americanul Josef Newgarden de la echipa Penske i-a suflat victoria suedezului Marcus Ericsson în chiar ultimul tur, după o depășire la exterior înaintea virajului al doilea.

Newgarden a fost al 17-lea din 33 de competitori în cursa de la Indianapolis!

Ericsson, pilotul echipei lui Chip Ganassi, a ratat astfel șansa de a deveni primul pilot în ultimii 21 de ani cu dublă consecutivă la Indy 500.

Ultima astfel de performanță i-a aparținut brazilianului Helio Castroneves.

Cursa din acest an a fost marcată de trei incidente majore în ultimele 20 de tururi, toate soldate cu steaguri roșii.

Mai întâi americanul Kirk Kirkwood a lovit cu roata stânga spate monopostul lui Felix Rosenqvist și a fost aruncat în zid cu roțile în sus. O imagine teribil de privit, dar din fericire pilotul echipei Andretti a scăpat nevătămat.

O tragedie a fost evitată in extremis, după ce o roată a monopostului acestuia a zburat peste gardul de sârmă și a ocolit de puțin tribuna.

Roata a lovit o mașină aflată în parcarea circuitului, pagubele fiind minime.

Cursa a fost reluată apoi pentru ultimele opt tururi cu mexicanul Pato O’Ward la conducere, însă pilotul echipei Arrow McLaren a sfârșit și el în zid după ce a ”mușcat” din zona de iarbă la un duel roată la roată cu Marcus Ericcson.

După a doua oprire cu steag roșu s-a repornit pentru ultimele cinci tururi, cu Josef Newgarden la conducere.

Nici măcar un tur nu s-a stat pe steag verde, un accident de această dată în mijlocul plutonului aducând a treia oprire.

Ericsson a dictat ritmul la restart pentru ultimul tur din cursă, însă Newgarden s-a năpustit ca un prădător asupra adversarului aflat în frunte reușind prima victorie din carieră la Indy 500.

Newgarden este primul american de la Alexander Rossi în 2016 care se impune în legendara cursă americană.

Pentru Roger Penske, patronul echipei lui Newgarden, este prima victorie în calitate de proprietar al circuitului de la Indianapolis.

Echipa Penske ajunge la 19 victorii în Indy 500 (record).



Final nebun la Indy 500. Totul s-a decis în ultimul tur al unei curse cu trei steaguri roșii