IndyCar

Victorie pentru Scott McLaughlin pe Mid-Ohio

Sursă foto: https://twitter.com/Team_Penske/

Pilotul neozeelandez Scott McLaughlin si-a trecut in palmares a doua victorie din cariera in IndyCar.

Echipierul de la Penske s-a impus pe legendarul traseu de la Mid-Ohio, Lexington, pentru jumatate de secunda in fata spaniolului Alex Palou, campionul din IndyCar in 2021.

Podiumul a fost completat de veteranul australian Will Power, pilot care a plecat al 21-lea in cursa si care a reusit sa recupereze de pe locul 27, unde a ajuns dupa o iesire in decor in primul tur.

Strategia cu trei opriri la boxe l-a readus pe Power in partea superioara a cursei de pe Mid-Ohio, un traseu unde IndyCar programeaza intreceri din anul 1980.

Plecat din pole position, mexicanul Pato O’Ward de la Arrow McLaren a avut probleme la motor si a incheiat pe locul 15. Acesta a condus primele 28 din cele 80 de tururi programate.

Marcus Ericsson ramane lider la general

Dupa cele noua curse de pana acum din totalul de 17 programate in sezonul 2022, suedezul Marcus Ericsson este lider la general, cu 321 de puncte.

Castigatorul de la Indy500 il devanseaza pentru doar 20 de puncte pe Will Power. La 34 de puncte mai in spate il regasim pe americanul Josef Newgarden.

Inapoi la Toronto

Peste doua saptamani IndyCar bifeaza mult asteptata revenire pe traseul stradal Exhibition Place din Toronto, Canada.

Din cauza pandemiei de covid in ultimii doi ani etapa din Toronto a fost anulata.



Victorie pentru Scott McLaughlin pe Mid-Ohio