IndyCar

Josef Newgarden câștigă prima cursă a sezonului în IndyCar

Sursă foto: https://twitter.com/Team_Penske

Pilotul american Josef Newgarden a transformat în victorie plecarea din pole position pe străzile din St.Petersburg, Florida, în prima din cele 17 etape programate în sezonul de IndyCar, în 2024.

Echipierul de la Penske Chevrolet a condus mare parte din cele 100 de tururi programate și la final a trecut linia de sosire cu un avans de peste opt secunde în fața mexicanului Pato O’Ward de la Arrow McLaren.

Podiumul a fost completat de neo-zeelandezul Scott McLaughlin, un alt pilot al echipei lui Roger Penske, cel care deține seria americană de monoposturi și care în acest week-end inaugural s-a aflat sub tirul mai multor proprietari de echipă.

Michael Andretti, patronul echipei cu același nume și care a eșuat în tentativa de a obține un loc în Formula 1, a transmis că Penske ar trebui să cedeze campionatul IndyCar unor investitori dornici să ducă seria la un alt nivel.

Pentru Newgarden, dublu campion al IndyCar (2017, 2019), este a treia victorie la St.Petersburg și a 31-a din carieră în seria americană.

Cursa din St.Petersburg a deschis un sezon care programează 17 curse și o întrecere demonstrativă.

Cea mai așteptată etapă a sezonului este, fără doar și poate, cursa de 500 de mile programată pe ovalul de la Indianapolis pe 26 mai.



Josef Newgarden câștigă prima cursă a sezonului în IndyCar