Formula 1

Vettel il invinge pe Hamilton si arunca manusa pentru titlul mondial

Sursă foto: twitter.com/scuderiaferrari

Lewis Hamilton a pornit din pole position la Silverstone, duminica, in Marele Premiu al Marii Britanii, dar la final steagul in patratele a fost vazut primul de Sebastian Vettel.

Pilotul Scuderiei Ferrari s-a instalat la conducere imediat dupa start, profitand de startul lent al lui Hamilton, pilot care apoi avea sa fie acrosat de Kimi Raikkonen, colegul lui Vettel, si aruncat in coada plutonului.

Raikkonen a fost penalizat cu 10 secunde, dar chiar si asa a prins ultima treapta a podiumului dupa depasirea lui Valtteri Bottas in ultimele tururi.

Hamilton si Raikkonen, razboi total la Silverstone. A fost intentie din partea lui Kimi? (Video)

Bottas a fost optiunea celor de la Mercedes in tentativa de a-l tine in spate pe Vettel, dar dupa ce finlandezul a fost depasit de cvadruplul campion mondial Hamilton a redevenit prima optiune si acesta a depasit cu usurinta ajungand pe doi.

Vettel a condus cursa in prima parte, o bucata fara evenimente importante, dupa care in turul 32 din cele 52 programate intrecerea a fost neutralizata cu Safety Car dupa iesirea in décor a suedezului Marcus Ericsson de la Sauber.

Vettel a intrat la boxe pentru al doilea schimb de pneuri, in timp ce Bottas a ramas pe pista si a mostenit fara lupta prima pozitie.

Imediat dupa reluare o noua neutralizare a fost dictata dupa acrosajul care i-a avut drept protagonisti pe Romain Grosjean si Carlos Sainz.

Asa am trait Formula 1, Marele Premiu al Marii Britanii. Mercedes vs Ferrari, duel de zile mari

Cursa a fost apoi reluata pe verde pentru ultimele zece tururi, cu patru piloti in mai putin de doua secunde. Practic un duel electrizant intre Mercedes si Ferrari.

Dupa mai multe tentative de a depasi Vettel trecea in cele din urma de Bottas si sprinta spre victorie. Mai in spate Mercedes muta strategic cu trecerea lui Hamilton in fata lui Bottas, in timp ce Raikkonen avea sa castige duelul pentru podium cu conationalul sau.

In urma cursei din Regat avansul lui Vettel in fruntea clasamentului pilotilor s-a marit la opt puncte in fata lui Hamilton.

Rezultate Marele Premiu al Marii Britanii

1. Sebastian Vettel GER Scuderia Ferrari 52 laps

2. Lewis Hamilton GBR Mercedes AMG Petronas Motorsport +2.264s

3. Kimi Raikkonen FIN Scuderia Ferrari +3.652s

4. Valtteri Bottas FIN Mercedes AMG Petronas Motorsport +8.883s

5. Daniel Ricciardo AUS Aston Martin Red Bull Racing +9.500s

6. Nico Hulkenberg GER Renault Sport Formula One Team +28.220s

7. Esteban Ocon FRA Sahara Force India F1 Team +29.930s

8. Fernando Alonso ESP McLaren F1 Team +31.115s

9. Kevin Magnussen DEN Haas F1 Team +33.188s

10. Pierre Gasly FRA Red Bull Toro Rosso Honda +34.129s



Vettel il invinge pe Hamilton si arunca manusa pentru titlul mondial