Formula 1

Hamilton si Raikkonen, razboi total la Silverstone. A fost intentie din partea lui Kimi? (Video)

Sursă foto: twitter.com/scuderiaferrari

Lewis Hamilton a fost negru de suparare la finalul cursei de la Silverstone, dupa ce a fost invins pe teren propriu de Sebastian Vettel.

Plecat din pole position pentru al patrulea an consecutiv, Hamilton a ratat startul si in primele viraje a fost atins de Kimi Raikkonen de la Ferrari.

Aruncat in spatele plutonului, britanicul de la Mercedes a inceput cursa de recuperare si in cele din urma a incheiat pe pozitia secunda, dupa ce in ultimele tururi a fost lasat de Valtteri Bottas, colegul sau, sa treaca fara lupta.

Raikkonen a fost penalizat cu zece secunde pentru incidentul din debutul cursei si scoaterea lui Hamilton in afara pistei.

Dupa finalul cursei Hamilton nu a mai ramas pe pista pentru de acum traditionalele interviuri luate la cald si s-a indreptat spre zona oficiala a circuitului fara a-si da macar casca jos de pe cap.

In zona oficiala au ajuns dupa cateva minute si pilotii de la Ferrari, dar Hamilton a dat mana doar cu Vettel, in timp ce pe Raikkonen l-a ignorat total, fiind vizibil nervos pentru manevra involuntara a finlandezului.

“Mi-a scapat masina, se mai intampla”, a explicat Raikkonen in stilul sau inconfundabil, dar probabil ca Hamilton nu inghite explicatia, iar presa britanica de scandal va specula zile la rand pe seama acestui incident.

Hamilton n-a dorit sa participe nici la batalia cu sampanie de pe podium, afisand o mina de doliu, in timp ce Vettel jubila pentru succesul obtinut in fieful rivalului sau la titlul mondial.

Un Vettel care dupa trecerea liniei de sosire transmitea prin radio echipei sale: “Victorie la ei acasa!”.



Hamilton si Raikkonen, razboi total la Silverstone. A fost intentie din partea lui Kimi? (Video)