Formula 1

Topul salariilor din Formula 1. E uimitor cât a ajuns să primească un fost campion mondial

Sursă foto: https://twitter.com/f1boxes1/

Publicația Forbes a dat publicității topul salariilor din Formula 1, deși cifrele nu sunt unele confirmate de echipele participante în Marele Circ.

Pilotul cu cel mai mare salariu din Formula 1 rămâne olandezul Max Verstappen de la Red Bull. Acesta încasează 55 de milioane de euro în 2023, după ce anul anterior a primit cu cinci milioane mai mult, anunță El Mundo Deportivo.

De șapte ori campion mondial, Lewis Hamilton și-a prelungit anul acesta contractul cu echipa Mercedes, iar față de anul 2022 salariul britanicului a scăzut considerabil. Hamilton primește în acest an 35 de milioane, cu 20 mai puțin decât anul trecut.

Topul trei este completat de Charles Leclerc de la Ferrari, cu 24 de milioane de euru salariu. Monegascul n-a obținut nicio victorie pentru Scuderia de la Maranello în acest an, dar rămâne unul dintre piloții bine cotați din Formula 1.

În aceeași notă îl regăsim și pe britanicul Lando Norris, locul doi în cursa de la Suzuka, unde și-a egalat cel mai bun rezultat din carieră în Marele Circ. Echipierul de la McLaren are un salariu de 20 de milioane de euro pe an.

Carlos Sainz a adus singura victorie pentru Ferrari în acest an și putem spune că-și merită din plin salariul de 12 milioane de euro.

Sergio Perez încasează 10 milioane de euro, tot atât cât primește spre exemplu Valtteri Bottas de la Alfa Romeo. Diferența e că mexicanul de la Red Bull a obținut două victorii în 2023.

Surpriza este reprezentată de Fernando Alonso. Dublul campion mondial a plecat de la Alpine, unde avea în 2022 un salariu de 30 de milioane de euro, pentru a se alătura celor de la Aston Martin pentru un salariu de doar 5 milioane de euro.

De subliniat, totuși, că cifrele prezentate de Forbes reprezintă salariile oferite de echipe. La acestea se adaugă banii pe care fiecare pilot în parte îi obține din contractele comerciale aflate în derulare, iar aici un pilot precum Alonso ar putea echilibra serios balanța.



Topul salariilor din Formula 1. E uimitor cât a ajuns să primească un fost campion mondial