Formula 1

Sergio Perez obtine primul pole position din cariera. Mexicanul le-a stricat petrecerea celor de la Ferrari | Hamilton, eliminat in Q1

Sursă foto: https://twitter.com/redbullracing

Mexicanul Sergio Perez a fost cel mai rapid pilot in calificarile Marelui Premiu de Formula 1 al Arabiei Saudite, cand toata lumea se astepta la o dubla din partea echipierilor de la Ferrari.

O sesiune de calificari marcata de doua intreruperi cu steag rosu din cauza unor accidente, cel mai serios dintre acestea avandu-l ca protagonist pe Mick Schumacher de la Haas.

Prima data calificarile au fost oprite cu steag rosu la jumatatea Q1, dupa ce canadianul Nicholas Latifi de la Williams a pierdut spatele monopostului intr-un viraj de viteza pe stanga si a lovit barierele de protectie.

Un steag rosu aparut in timp ce monoposturile Ferrari erau lansate pe tururi rapide. Timpii lui Charles Leclerc si Carlos Sainz au fost anulati.

La reluarea sesiunii de calificare pilotii Scuderiei au revenit pe circuit pentru a semna primele doua performante, cu Sainz coborand la sub un minut si 29 de secunde pe tur (1:28.855).

Max Verstappen a venit la 73 de miimi in urma spaniolului, reusind sa se intercaleze intre cei doi piloti Ferrari.

Surpriza a venit din partea lui Lewis Hamilton, septuplul campion mondial fiind eliminat inca din Q1. Doar locul 16 pentru pilotul de la Mercedes, acesta fiind mai lent cu 1.6 secunde in raport cu Leclerc.

Hamilton n-a mai fost eliminat din prima secventa a calificarilor din Brazilia 2017.

Cei cinci piloti eliminati dupa Q1 au fost Lewis Hamilton (Mercedes), Alexander Albon (Williams), Nicol Hulkenberg (Aston Martin), Nicholas Latifi (Williams) si Yuki Tsunoda (AlphaTauri).

Leclerc a oprit cronometrul la 1:28.883 la prima iesire cronometrata pe circuit in Q2. Raspunsul a venit din partea lui Sergio Perez (Red Bull), mai lent cu doar 41 de miimi comparativ cu monegascul.

Cu cinci minute inaintea finalului de Q2 Mick Schumacher a pierdut masina Haas si a lovit violent gardul exterior. Un impact lateral extrem de serios. Steagul rosu a aparut pentru a doua oara in sesiunea de calificari de la Jeddah.

Pilotul german a fost extras din monopost si urcat in ambulanta pentru a fi transportat la centrul medical. Potrivit echipei Haas la momentul extragerii din monopost Mick Schumacher era constient. Ulterior Schumacher a ajuns pe calea aerului la spital pentru investigatii suplimentare.

Calificarile s-au reluat dupa aproape o ora de intrerupere, cu Sainz semnand timpul de referinta in Q2 (1:28.686). Acesta a fost urcat de coechipierul Leclerc la 94 de miimi.

Ferrari a dominat si prima jumatate a secventei finale din calificarile saudite, cu Sainz si Leclerc stabilind cei mai buni timpi la primele tururi cronometrate.

Cand toata lumea se concentra pe duelul intern de la Ferrari si se faceau pariurile pentru cine va obtine pole-ul, mexicanul Sergio Perez a venit de niciunde si a oprit cronometrul la un fabulos 1:28.200.

Daca as mai face inca 1000 de tururi si nu as mai reusi un asemenea timp”, avea sa spuna pilotul de la Red Bull la finalul calificarilor.

Este primul pole position din cariera pentru Perez in 215 Grand Prix-uri, acesta devansandu-l pe Leclerc pentru doar 20 de miimi de secunda.

Ierarhia in calificarile din Arabia Saudita:

1 Perez, 2 Leclerc, 3 Sainz, 4 Verstappen, 5 Ocon, 6 Russell, 7 Alonso, 8 Bottas, 9 Gasly, 10 Magnussen, 11 Norris, 12 Ricciardo, 13 Zhou, 14 Schumacher, 15 Stroll, 16 Hamilton, 17 Albon, 18 Hulkenberg, 19 Latifi, 20 Tsunoda.

Cursa de la Jeddah va avea loc, duminica, de la ora 20:00.



Sergio Perez obtine primul pole position din cariera. Mexicanul le-a stricat petrecerea celor de la Ferrari | Hamilton, eliminat in Q1