Formula 1

Scandalul Horner din Formula 1 e departe de a fi încheiat. Un email anonim trimis către conducerea competiției și presa acreditată aruncă totul în aer

Sursă foto: https://twitter.com/Secteur_F1

La o zi după ce Red Bull l-a declarat nevinovat pe Christian Horner în urma anchetei interne, un email trimis către oamenii importanți din Marele Circ, conducătorii Liberty Media și jurnaliștii care transmit de la fața locului, schimbă întreaga poveste.

Culisele scandalului Horner: Război cu familiile Verstappen și Red Bull?

 

Jenna Fryer, jurnalistă a agenției Associated Press (AP) a anunțat într-o postare pe rețeaua X, fosta Twitter, că un fișier Google Driver conținând ”toate dovezile în cazul Christian Horner” a fost trimis de pe un cont anonim către sute de jurnaliști, directori de echipe, Liberty Media, Stefano Domenicali și alții.

Fișierul la care face referire ar conține mai multe imagini și capturi din conversațiile de pe WhatsApp pe care Horner le-ar fi avut cu angajata din cadrul Red Bull Racing, cea care îl acuză de hărțuire sexuală.

Aceste email, dacă se dovedește real, arată că ancheta celor de la Red Bull a fost făcută pe repede înainte sub presiunea debutului noului sezon de Formula 1 și că, pe românește spus, mizeria a fost aruncată sub preș.

”Plângerea a fost respinsă. Red Bull este încrezătoare că ancheta a fost corectă, riguroasă și imparțială”, se arată în comunicatul echipei de Formula 1 care a cucerit titlul mondial la constructori în 2023.

Reacția lui Horner

”Sunt mulțumit că ancheta s-a încheiat. Nu pot spune mai multe. 

”Acum mă concentrez asupra Grand Prix-ului și a sezonului pe care îl avem în față pentru a ne apăra cele două titluri.

”Niciodată unitatea în cadrul echipei nu a fost mai mare”, a declarat Christian Horner pentru Sky Sports, joi dimineața, înaintea primelor antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu din Bahrain, prima etapă din cele 24 ale sezonului de Formula 1.

Horner a fost acuzat că i-ar fi trimis unei colege mesaje cu tentă sexuală și apoi s-ar fi oferit să-i cumpere acesteia tăcerea pentru 650.000 de euro.

Acesta a negat acuzațiile aduse, iar reclamanta are dreptul de a face apel la decizia de miercuri.

Christian Horner este căsătorit cu Geri Halliwell, fostă componentă a trupei de muzică pop Spice Girls.

Noul sezon de Formula 1 debutează la finalul acestei săptămâni în Bahrain.



Scandalul Horner din Formula 1 e departe de a fi încheiat. Un email anonim trimis către conducerea competiției și presa acreditată aruncă totul în aer