Formula 1

Culisele scandalului Horner: Război cu familiile Verstappen și Red Bull?

Presa olandeză a fost prima care a dezvăluit zvonurile unei posibile  agresiuni sexuale în care ar fi implicat Christian Horner. Apoi, investigația a fost preluată de Red Bull. După izbucnirea scandalului, au apărut informații despre o posibilă implicare a familiei Verstappen, care ar fi furnizat informații către presa olandeză cu scopul de a-l îndepărta pe Horner de la echipă. Un Horner care nu mai este în grațiile noii conduceri a Red Bull, care i-ar putea „da aripi” curând.

 

Ziarul De Telegraaf din Olanda, citat de GP Blog, a dezvăluit în premieră detalii despre scandalul sexual. A scris că Horner ar fi presat repetat o colegă de la Red Bull cu mesaje ostentative prin intermediul Whatsapp. Apoi tot el ar fi fost cel care ar fi încercat să acopere cazul, oferindu-i femeii 650.000 de lire sterline, doar că aceasta nu ar fi acceptat și ar fi reclamat totul la sediul central al Red Bull GmbH din Austria.

Public, oficial, Horner a negat orice acuzație și a anunțat că va acționa De Telegraaf în instanță. Din acel moment, cel al apariției în De Telegraaf a poveștii sexuale, a început investigația internă a Red Bull GmbH. Au fost adunate peste 100 de pagini de raport,  inclusiv depoziția lui Horner, totul fiind redactat de un avocat specializat. Decizia de demitere poate fi luată doar de directorii cei mai înalți ai Red Bull GmbH din Austria. 

Însă, de ce și cum ar fi fost raportat cazul către presa din Olanda? Se pare că implicat în această dezvăluire este chiar tatăl lui Max Verstappen, mult mai anonimul Jos Verstappen, unul dintre celebrii looseri din F1. Jan a prins două podiumuri între 1994 și 2003, atâta cât a evoluat în F1, fiind unul dintre cei mai slabi piloți, abonați la ultimele locuri mereu.

Motorsport Total, o publicație online contra cost, citată de Gpfans, scrie că Horner și Verstappen senior „nu îți mai vorbesc de ceva timp”. Astfel, Verstappen senior ar fi profitat de scandalul intern pentru a-l face cunoscut presei și a încerca să îl demită pe Horner, din cauza relației lor personale proaste.

În același timp, Verstappen Senior nu ar fi acționat singur sau cel puțin nu neapărat doar în propriul interes. Aceeași sursă dezvăluie și din atmosfera internă de la Red Bull. După decesul din 2023 al părintelui Red Bull, cel care prin băutura sa a „dat aripi” către mii de tineri să facă infarct, Max Verstappen a intrat în grațiile noii conduceri mai tinere, în speță a fiului moștenitor.

Spre deosebire de Supermax, Horner nu se află în acest cerc de familie și încredere, astfel că poziția sa era una incertă în ultima vreme: nu se înțelege nici cu familia Red Bull, nici cu tatăl campionului și, aparent, nici cu însuși campionul care vrea toată gloria doar pentru el și nu e gata să o împartă nici măcar cu colegii care fac, de exemplu, mașina.

Acum, acest scandal pare pretextul perfect ca Horner să zboare. Și, dacă va „prinde aripi” de la șutul Red Bull, ar fi rețeta perfectă: nu ar bănui nimeni că totul este un război intern, ci, iată, Horner a fost un agresor sexual pe Whatsapp.

Toată lumea așteată în aceste zile să vadă dacă Horner va rămâne fără contract chiar înainte de startul sezonului F1 2024.



Culisele scandalului Horner: Război cu familiile Verstappen și Red Bull?