Formula 1

Noul șef de la Ferrari a pus piciorul în prag după abandonul lui Leclerc din Bahrain

Sursă foto: https://twitter.com/ScuderiaFerrari/

Frederic Vasseur, noul director al proiectului Ferrari din Formula 1, a dispus începerea unei anchete interne pentru a se afla cât mai repede posibil motivul pentru care monopostul pilotat de Charles Leclerc a capotat în primul Mare Premiu din 2023.

Pilotul monegasc de la Ferrari a fost forțat să abandoneze în turul 40 din cele 57 programate din cauza unei probleme la propulsor.

Leclerc ocupa locul trei în momentul abandonului.

Ferrari a încheiat cursa din Bahrain cu o singură mașină, cea pilotată de Carlos Sainz jr, acesta clasându-se pe locul patru după pierderea duelului cu veteranul Fernando Alonso de la Aston Martin.

Înaintea cursei din Bahrain pe monopostul lui Leclerc au fost înlocuite două componente importante ce țin de pachetul propulsor, deși încă nu s-a confirmat oficial că abandonul ar fi fost provocat de aceste componente noi.

”Nu ne-am așteptat să avem astfel de probleme, deoarece e prima dată când ne confruntăm cu așa ceva. În cei 6000-7000 de kilometri parcurși cu motorul Ferarri săptămâna trecută, cu toate cele trei echipe”, a declarat Vasseur, cu referire la cele trei zile de teste din Bahrain.

Pe lângă echipa oficială, Ferrari mai furnizează motoare pentru alte două formații din Marele Circ. E vorba de echipele Alfa Romeo și Haas.

Vasseur mai spune că în acest moment Ferrrari nu se poate lupta cu Red Bull decât în calificări, diferența în regim de cursă fiind de câteva zecimi pe tur.

Următoarea cursă de Formula 1 va avea loc pe 19 martie la Jeddah, în Arabia Saudită.



Noul șef de la Ferrari a pus piciorul în prag după abandonul lui Leclerc din Bahrain