Formula 1

Dublă pentru Red Bull în Bahrain și un podium surpriză obținut de veteranul Alonso

Sursă foto: https://twitter.com/redbullracing

Campionul mondial Max Verstappen a câștigat de o manieră categorică prima cursă de Formula 1 din 2023, în timp coechipierul Sergio Perez a încheiat pe doi pentru a completa dubla echipa Red Bull. Podiumul a fost întregit de veteranul spaniol Fernando Alonso, care s-a clasat al treilea la prima cursă alături de Aston Martin.

Plecat din prima poziție a grilei de start, Max Verstappen a condus cursa aproape în totalitate. A cedat prima poziție doar după prima intrare la boxe, când pentru câteva tururi în fruntea plutonului s-a aflat Sergio Perez.

La volanul unui monopost fără cusur, Verstappen a bifat a 36-a victorie din carieră pe un circuit unde nu mai câștigase niciodată până acum.

Perez a venit pe doi, poziție de pe care a și plecat în cursă, dar pe care a pierdut-o imediat după start în fața lui Charles Leclerc.

Monegascul de la Ferrari a abandonat în turul 41 din cele 57 programate pe circuitul Sakhir în prima cursă din 2023. Cel mai probabil, Leclerc a fost trădat de motor, o problemă pe care cei de la Scuderia au experimentat-o și în sezonul precedent.

Rămas în cursă pentru a salva renumele echipei de la Maranello, Carlos Sainz jr. a pierdut duelul sută la sută spaniol pentru ultima treaptă a podiumului cu Fernando Alonso.

Un Alonso care trăiește a doua tinerețe alături de Aston Martin, de departe revelația începutului de sezon în Formula 1.

Alonso a urcat pentru a 99-a oară pe podium și prima dată după Qatar 2021, când pilota pentru echipa Alpine.

Plecat ultimul în cursa din Bahrain, francezul Pierre Gasly a încheiat pe locul 9 și a ratat de puțin punctul bonus acordat celui mai rapid tur în cursă.

Francezul a fost detronat de chinezul Zhou Guanyu de la Alfa Romeo în ultimul tur (1:33.996), însă acesta a încheiat al 16-lea și n-a primit bonusul.

Ordinea în cursa din Bahrain:

1 Max Verstappen – Red Bull

2 Sergio Perez – Red Bull

3 Fernando Alonso – Aston Martin

4 Carlos Sainz – Ferrari

5 Lewis HamiltonMercedes

6 Lance Stroll – Aston Martin

7 George Russell – Mercedes

8 Vallteri Bottas – Alfa Romeo

9 Pierre Gasly – Alpine

10 Alexander Albon – Williams.

Următoarea cursă este programată pe 19 martie pe traseul stradal din Jeddah, Arabia Saudită.



Dublă pentru Red Bull în Bahrain și un podium surpriză obținut de veteranul Alonso