Formula 1

Max Verstappen, cel mai rapid in shootout

Sursă foto: https://twitter.com/redbullracing

Olandezul Max Verstappen a fost cel mai rapid pilot, sâmbătă, în sesiunea de shootout, calificările pentru cursa de sprint programată de la ora 17:30.
Verstappen, pole la Spa, dar va pleca de pe 6. Leclerc a vrut să îi ia locul de parcare lui Supermax!

În calificările pentru sprint au intrat toți cei zece piloți. Verstappen a prins ultimul tur chiar în ultima secundă. Dacă nu intra, rămânea în cel mai bun caz pe locul al treilea.

Toți piloții au prins ultimul tur de calificări, ultimul fiind Verstappen.

Perez era pe 1, urmat de Hamilton și Verstappen. În ultimul tur, Gasly a reușit cel mai rapid timp, dar din spate l-a depășit Sainz, apoi i-a depășit pe toți Piastri, însă ultima mașină de pe circuit a fost Vertappen care a reușit cel mai rapid timp cu 11 miimi mai rapid decât Piastri!

Cronometrat cu timpul de 1:49.560, Verstappen l-a devansat pentru doar 11 miimi de secundă pe debutantul Oscar Piastri de la McLaren.

Din a doua linie a grilei de start vor porni piloții echipei Ferrari, Carlos Sainz și Charles Leclerc.

Verstappen fusese cel mai rapid și în calificările cursei principale, dar a fost penalizat cu cinci locuri și va porni al șaselea în cursa de duminică.

Întrecerea de sprint de la Spa-Francorchamps, în cadrul Marelui Premiu de Formula 1 al Belgiei, va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 17:30.



Max Verstappen, cel mai rapid in shootout