Formula 1

Lewis Hamilton e noul lider din Formula 1 dupa victoria de la Barcelona

Sursă foto: twitter/MercedesAMGF1

Campionul mondial Lewis Hamilton a obtinut victoria, duminica, in Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei, cursa pe care pilotul britanic a condus-o din primul viraj si pana la aparitia steagului in patratele.

Podiumul cursei iberice a fost completat de Valtteri Bottas, de asemenea de la Mercedes, si de Max Verstappen, un pilot invizibil dupa depasirea lui Sebastian Vettel imediat dupa start.

O noua cursa de uitat pentru Scuderia Ferrari, echipa care nu-si gaseste ritmul indiferent de solutiile adoptate pentru a limita decalajul care o separa de Mercedes.

Asa am trait Formula 1 Marele Premiu al Spaniei

Aflat in al treilea pole position consecutiv, Valtteri Bottas s-a vazut depasit imediat dupa start si in primul viraj Lewis Hamilton se instalase deja la conducerea cursei.

Sebastian Vettel a incercat o trecere la exterior, dar n-a facut decat sa-si compromita pneurile si sa piarda locul trei in fata lui Max Verstappen. Ulterior Vettel a fost ajuns de coechipierul Charles Leclerc, iar monegascul l-a depasit pe mai celebrul sau coleg de la Ferrari in turul 12 din cele 66 programate.

Vettel a intrat primul la boxe dintre pilotii de top si a trecut pe anvelope medium, iar in turul 37 isi recupera pozitia pierduta in fata lui Leclerc.

Primul incident al cursei a aparut in turul 47 dupa acrosajul dintre Lando Norris (McLaren) si Lance Stroll (Racing Point). Majoritatea pilotilor au profitat de neutralizare pentru a schimba pneurile in vederea ultimei parti a cursei.

Cursa a fost reluata dupa cinci tururi de neutralizare cu un Hamilton care a strans plutonul in spatele sau. Din pacate pentru spectacol nu au existat dueluri pentru pozitie in partea superioara a clasamentului.

Pierre Gasly a animat intrecerea cu un atac asupra lui Leclerc pentru pozitia a 5-a, insa francezul s-a vazut la randul sau pus sub presiune de Kevin Magnussen de la Haas.

Suspansul ultimelor tururi a fost asigurat de duelul pentru ultimul punct pus la bataie si stradania thailandezului Alexander Albon (Toro Rosso) de a trece in fata lui Romain Grosjean (Haas).

Pentru Lewis Hamilton este a treia victorie a sezonului, iar Mercedes ajunge la cinci din cinci neavand deocamdata rivala in acest an 2019.



Lewis Hamilton e noul lider din Formula 1 dupa victoria de la Barcelona