Formula 1

Asa am trait Formula 1 Marele Premiu al Spaniei

Sursă foto: twitter/MercedesAMGF1

De la ora 16:10 am transmis live text in aceasta pagina cursa de Formula 1 de la Barcelona care conteaza pentru Marele Premiu al Spaniei.

Ordinea in cursa:

  1. Hamilton
  2. Bottas
  3. Verstappen
  4. Vettel
  5. Leclerc

FINAL de cursa si victorie obtinuta de Lewis Hamilton. Podium completat de Valtteri Bottas si Max Verstappen.

55/66 Hamilton ajunge la 1:18.492 pe turul de circuit. Nou record in cursa.

53/66 Dueluri tari in plan secund pentru locul cinci ocupat de Leclerc. Pilotii echipei Haas, Grosjean si Magnussen s-au atins in primul viraj. Gasly rateaza si el intrarea in urmatorul viraj si e atacat de Magnussen.

52/66 Masina de siguranta se retrage si cursa este reluata la intensitate normala. Plutonul este compactat in spatele lui Hamilton.

47/66 Cursa este neutralizata cu SAFETY CAR. Liderul Hamilton se plange prin radio ca SC-ul ruleaza foarte lent si practic il preseaza din spate sa se grabeasca. La 120 km/h un monopost de F1 pare ca sta pe loc.

46/66 A doua oprire pentru Bottas. Acesta "incalta" un set de Softuri uzate. Incident pe sectorul 1 intre Norris (McLaren) si Stroll (Racing Point).

37/66 Dupa tururi bune in care a ramas in spatele lui Leclerc, fostul campion mondial Vettel trece de coechipierul sau si ajunge pe patru.

27/66 Bottas schimba Softurile cu Medium pentru urmatoarea secventa a cursei. Finlandezul a revenit pe doi.

26/66 Leclerc opreste la boxe, pune Harduri si va merge pe o strategie cu o singura oprire. Monegascul revine chiar in fata lui Vettel.

25/66 Vettel stabileste cel mai bun timp in cursa, 1:21.333.

20/66 Pit stop pentru Vettel si revenire in pista pe locul 10 in spatele pilotilor de la Toro Rosso. Vettel este primul pilot din primii 13 cu pneuri Medium.

18/66 Vettel anunta disperat prin radio ca vrea sa intre la boxe nemultumit de pneurile pe care le are la dispozitie. Din spate se apropie amenintator Pierre Gasly.

16/66 Hamilton ajunge la 1:21.766, nou record pe tur in cursa. Ecart de 3.6 secunde fata de locul doi ocupat de Bottas.

12/66 In cele din urma Leclerc il depaseste pe Vettel si monegascul are mana libera sa plece in urmarirea lui Verstappen.

9/66 Leclerc il ajunge din urma pe Vettel si cei de la Ferrari vor avea din nou o decizie dificila de luat. Intre timp liderul Hamilton corecteaza timpul etalon in cursa.

3/66 Hamilton are aproape doua secunde in fata lui Bottas, finlandez care stabileste cel mai bun timp in cursa.

START in Marele Premiu al Spaniei. Hamilton este lider imediat dupa start in fata lui Bottas, iar Verstappen trece de Vettel.

16:10 Monoposturile se pun in miscare in turul de incalzire.


Pentru a treia oara in acest sezon din pole position va porni finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes). Al doilea pe grila va fi Lewis Hamilton, urmat de Sebastian Vettel (Ferrari) si Max Verstappen (Red Bull).

Ajuns la 9 pole-uri in cariera, Bottas ocupa locul 34 intr-o ierarhie a tuturor timpurilor in ceea ce priveste plecarile din prima linie a grilei. Capitol la care Hamilton este lider detasat, cu 84 de pole-uri.

Pentru Mercedes este a 105-a plecare din prima linie e grilei de start in istoria Formulei 1.

In ultimii doi ani la Barcelona s-a castigat de fiecare data cu plecare din pole position (Hamilton).

Cursa de la Barcelona are 66 de tururi pentru un total de 307.104 km.



Asa am trait Formula 1 Marele Premiu al Spaniei