Formula 1

Antena 1 a calat motorul la prima transmisiune de Formula 1

Sursă foto: Iuliana Pepene captura Insta Story

Din 2024 pentru următorii trei ani Formula 1 se vede pe frecvența postului Antena 1, dar începutul nu e unul prea promițător.

Cât costă să vezi Formula 1 în România. Antena Play cu Mihai Morar comentator sau F1 TV direct de la sursă?

 

Calificările Grand Prix-ului din Bahrain au fost precedate de o emisiune introductivă tip studio, unde cei doi amfitrioni s-au întrecut în bâlbe, spre dezamăgirea fanilor Formulei 1, fără doar și poate.

Iuliana Pepene, una dintre angajatele postului Antena 1 la știri, a ținut loc de gazdă alături de un prezentator care mai apare pe sticlă atunci când sunt transmise meciurile de fotbal ale naționalei.

Ce bine ar fi fost să rămână fiecare la ce se pricepe mai bine.

Astfel, n-am fi auzit de câteva ori că ”Max Verstappen a câștigat 22 de curse din 23” sezonul trecut. Ar fi vrut el, doar că olandezul s-a oprit la 19, un record pentru Formula 1 chiar și așa.

Discutând despre locul șase ocupat de Verstappen în antrenamentele de joi, doamna Pepene s-a arătat mai degrabă sceptică în ceea ce privește tot potențialul lui Max.

Aceasta consideră că Verstappen nu a arătat tot ce poate ”în fața coechipierilor săi”.

Facem o paranteză pentru a preciza pentru cei care au deschis televizoarele mai târziu și nu sunt foarte familiarizați cu Marele Circ. În Formula 1 o echipă are doi piloți, astfel că singurul coechipier al lui Verstappen nu poate fi decât Sergio Perez și cam atât.

Și pentru ca fiascoul studioului Antena 1 dedicat primei transmisii din Formula 1 să fie total, prezentatorul Dan Pavel a spus că cedează legătura ”comentatorilor partidei”.

Sigur că s-a corectat la timp scuzându-se că i se trage ”de la fotbal”, dar ce bine era dacă s-ar fi documentat ceva mai bine înainte să intre pe post sau pur și simplu ar fi lăsat locul cuiva mai familiarizat cu F1.

Altminteri, comentariul pe post al celor doi oameni aleși de Antena 1 să acompanieze sunetul motoarelor e chiar decent, în pofida tuturor comentariilor și reticențelor exprimate de fani pe rețelele de socializare.

Mihai Morar, surpriza Antenei, pentru microfonul de comentariu a spus-o în clar: ”Rolul meu aici nu e de comentator. Eu sunt povestitor și visul meu este ca Formula 1 să fie din nou la fel de populară ca atunci când eram copil”.



Antena 1 a calat motorul la prima transmisiune de Formula 1