Formula 1

Alonso depunctat dupa Marele Premiu al Statelor Unite

Sursă foto: https://twitter.com/F1

Dublul campion mondial Fernando Alonso a pierdut la masa verde punctele pe care le obtinuse pe circuit in Grand Prix-ul de la Austin, Texas.

Alonso a incheiat cursa americana pe locul sapte, dar dupa o contestatie depusa de echipa Haas a primit o penalizare de zece secunde cu stop&go care, dupa cursa s-a transformat in 30 de secunde la timpul final, si astfel a iesit din puncte clasandu-se abia al 15-lea.

Ce s-a intamplat in realitate? Spaniolul de la Alpine a intrat in acrosaj cu Lance Stroll de la Aston Martin si a fost nevoit sa intre la boxe pentru a schimba partea frontala a masinii, mai precis eleronul fata.

Revenit in cursa, Alonso a pierdut pe final de intrecere oglinda dreapta, care pur si simplu a zburat la capatul unui palier de mare viteza.

Cei de la Haas au sustinut ca monopostul pilotat de Alonso a reprezentat un pericol pentru integritatea celorlalti participanti in cursa si au avut castig de cauza.

De penalizarea lui Alonso au profitat Sebastian Vettel (locul 7 dupa actualizarea clasamentului), Kevin Magnussen de la Haas, Yuki Tsunoda si Esteban Ocon, coechipierul lui Alonso la Alpine. Francezul a prins ultimul punct disponibil.



Alonso depunctat dupa Marele Premiu al Statelor Unite