Formula 1

Verstappen a castigat Marele Premiu al Statelor Unite si a egalat un record impartit de Schumacher si Vettel. Red Bull, campioana la constructori!

Sursă foto: https://twitter.com/redbullracing/

Deja campion mondial de la Suzuka, olandezul Max Verstappen a triumfat, duminica, in Marele Premiu al Statelor Unite de pe Circuitul Americilor din Austin, Texas.

Verstappen l-a ajuns din urma si depasit pe britanicul Lewis Hamilton cu sase tururi inaintea finalului.

Pentru Verstappen este a 13-a victorie a sezonului, acesta egaland recordul de victorii intr-un sezon detinut de Michael Schumacher si Sebastian Vettel. Pana la finalul actualului sezon mai sunt trei curse!

Hamilton s-a multumit in final cu pozitia secunda, nereusind sa raspunda atacului venit din partea lui Verstappen. Britanicul a incheiat cursa pe varianta hard a pneurilor, in timp ce Verstappen a beneficiat de gumele medium mai rapide.

“Atat de aproape si totusi atat de departe”, a spus Hamilton la cald dupa cursa americana.

Podiumul de la Austin a fost completat de Charles Leclerc, pilot care a spalat obrazul celor de la Ferrari.

Plecat al 12-lea in cursa, Leclerc s-a aflat la un moment in cursa pentru victorie, insa Verstappen s-a dovedit inca o data prea rapid.

Echipa Red Bull Racing a cucerit matematic titlul la constructori, devenind prima echipa care triumfa in era hibrid, in afara de Mercedes.

Red Bull Racing a mai cucerit titlul mondial la constructori in 2010, 2011, 2012 si 2013. A urmat apoi hegemonia celor de la Mercedes, echipa campioana intre 2014 si 2021.

Carlos Sainz, pilotul aflat in pole position, a ratat complet startul fiind depasit in primul viraj de Verstappen. Spaniolul a fost apoi agatat de George Russell (Mercedes) si a abandonat cursa inainte de a fi completat primul tur.

Ordinea finala a Grand Prix-ului american:

1 Verstappen (Red Bull)

2 Hamilton (Mercedes)

3 Leclerc (Ferrari)

4 Perez (Red Bull)

5 Russell (Mercedes)

6 Norris (McLaren)

7Alonso (Alpine)

8 Vettel (Aston Martin)

9 Magnussen (Haas)

10 Tsunoda (AlphaTauri)



Verstappen a castigat Marele Premiu al Statelor Unite si a egalat un record impartit de Schumacher si Vettel. Red Bull, campioana la constructori!