Fotbal

Victorie scontata a Astrei in fata lui "U" Cluj

Astra Giurgiu s-a impus fara emotii in fata Universitatii Cluj, scor 3-1, intr-un meci contand pentru etapa a IV-a a Ligii 1, editia 2013-2014. Dubla lui Mirko Ivanovski (7', 68') si reusita lui Budescu (10') aveau sa faca diferenta intre cele doua formatii, oaspetii marcand, impropriu spus, prin Valerica Gaman, spre final.

Giurgiuvenii au inceput electrizant partida cu "U", luand un avantaj de doua goluri dupa primele zece minute. In minutul 7, macedoneanul Mirko Ivanovski a profitat de eroarea lu Emilian Dolha, punctand cu capul din cativa metri in poarta ramasa goala.

Doua minute mai tarziu, Constantin Budescu a tras in bara, pentru ca la urmatorul atac, vedeta gazdelor sa faca 2-0 cu un sut splendid din intoarcere.

Doua reusite care au adus linistea in jocul Astrei, "sepcile rosii" punand probleme spre finalul primei parti, cand Cristocea putea reaprinde sperantele in randul elevilor antrenati de catre fostul international Ionel Ganea.

Studentii au inceput mai bine partea secunda, doar imprecizia la finalizare (Adrian Popa 52') si interventia inspirata a lui Silviu Lung jr., la sutul lui Raul Ciupe, patru minute mai tarziu, facand ca tabela sa nu se modifice din nou.

Pe contraatac, Ivanovski a tras milimetric pe langa stalpul portii, dupa o actiune personala (56'). Nici Budescu nu a fost mai inspirat, in minutul 66, dupa ce a ratat o preluare simpla in situatie de unu la unu cu portarul advers.

A treia oara, insa, avea sa fie cu noroc: Mirko Ivanovski a scapat de jocul la ofsaid al fundasilor adversi si a punctat pentru 3-0, realizand astfel 'dubla' (min. 68).

Golul de onoare al oaspetilor, daca il putem numi asa, a venit dintr-o faza fixa in care Raul Ciupe a trimis spre poarta, iar Gaman a reluat pe spate, in proprie poarta (79').

Scorul putea fi unul si mai sever, insa lipsa de concentrare la finalizare a elevilor lui Daniel Isaila si-a spus cuvantul. Cristescu, Enache si niponul Seto au trecut rand pe rand pe langa golul de 4-1.

ASTRA: Lung jr - Matel, Ben Youssef, Gaman, Morais - Laban (Takayuki 56'), M. Cristescu - Tembo, Budescu, William (Ungurean 90+1') - Ivanovski (Enache 69')
Rezerve: Gavrilas, Takayuki, Enache, Ungurean, Barboianu, Giurgiu, Muresan

Antrenor: Daniel Isaila

UNIVERSITATEA CLUJ: Dolha - Ciupe, Ninu, Neag, Van Dotten - Kovacs (Popa 46'), Bucsa - Tarnacop (Turcu 70'), Cristocea, Takacs - Dedu (Odyaka 76')

Rezerve: Niculescu, Adi Popa II, Odyaka, Turcu, Prescura, Sandulescu, Szilagyi

Antrenor: Ionel Ganea

Cartonase galbene: Neag 11', Tarnacop 26', Ad. Popa 81'

Arbitri: Lucian Rusandu, Adrian Ghinguleac, Stelian Slabu



Victorie scontata a Astrei in fata lui "U" Cluj