Stranieri

Zaragoza vrea sa-l pastreze pe Sapunaru si i-a fixat o clauza importanta

Conducerea clubului Real Zaragoza doreste sa îi propuna un nou contract fundasului Cristian Sapunaru, care a semnat în vara pe un an, si pentru ca românul sa nu fie achizitionat de alta gruparea în iarna a stabilit o clauza de reziliere de 6 milioane de euro.

Jurnalul El Periodico de Aragon noteaza ca Sapunaru este cel mai bun dintre cei 13 jucatori achizitionati de Real Zaragoza în vara si a demonstrat ca este un fundas lateral de clasa.

"Jucatorul a semnat doar pe un an când s-a despartit de FC Porto si a ales Zaragoza ca oportunitate de a-si relansa cariera. Si asta s-a întâmplat. Zaragoza, dupa cum a anuntat Jimenez (n.r. - antrenorul Manolo Jimenez), va încerca sa obtina serviciile românului si pentru sezonul viitor si, astfel, a decis sa îi ofere prelungirea contractului. Însa în «La Romareda» se întelege ca va fi foarte dificil ca Sapunaru sa fie tinut, cu toate ca pentru fotbalist ar fi greu sa plece în ianuarie. Zaragoza a stabilit o clauza de reziliere de sase milioane, o cifra linistitoare, astfel ca este practic imposibil ca un club sa plateasca aceasta suma pentru un fotbalist care va ramâne liber de contract peste doar câteva luni", mentioneaza El Periodico de Aragon.

Sapunaru si-a reziliat contractul cu FC Porto la 31 august si a semnat imediat cu Real Zaragoza, iar ceea ce nelinisteste conducerea clubului spaniol este faptul ca românul va fi liber sa îsi decida viitorul începând din 30 iunie si în mod sigur vor exista grupari interesate, având în vedere nivelul sau.

"Vom face totul posibil ca sa realizam un proiect bun, pentru ca el sa ramâna". Manolo Jimenez (antrenor Zaragoza).

Reprezentantul lui Sapunaru în Spania, Angel Castell, a declarat ca fundasul este recunoscator clubului spaniol pentru ca a avut încredere în el, astfel ca prima oferta pe care o va asculta va fi cea de la Zaragoza.

"Deocamdata oficialii clubului nu ne-au spus nimic despre o eventuala propunere de prelungire a contractului. Este înca devreme, însa ne-au transmis ca sunt foarte multumiti de Sapunaru, care s-a integrat foarte bine în echipa. Si Sapunaru se simte foarte bine la Zaragoza, unde nu a avut nicio problema de adaptare si a fost primit foarte bine. Este recunoscator clubului, pentru ca a avut încredere în el si acest lucru este important. Bineînteles, prima oferta pe care o va asculta Sapunaru când va veni momentul unui nou contract va fi cea de la Zaragoza. Nu exista nicio îndoiala în aceasta privinta", a spus Castell.

Angel Castell a mentionat ca sansele ca Sapunaru sa plece în iarna de la Real Zaragoza sunt extrem de mici.

"Jucatorul vrea sa termine sezonul aici si nu sunt indicii ca va fi altfel. Este aceasta clauza de sase milioane si, cu exceptia situatiei în care ar veni o oferta foarte interesanta pentru Zaragoza, fotbalistul nu se gândeste ca nu va juca aici pâna în iunie. În plus, este foarte complicat ca un club sa plateasca o suma importanta pentru un jucator, atunci când acesta va ramâne liber peste câteva luni", a adaugat reprezentantul lui Sapunaru.



Zaragoza vrea sa-l pastreze pe Sapunaru si i-a fixat o clauza importanta