Stranieri

Tot mai putini romani ajung in fotbalul din zona araba. Explicatia lui Reghecampf

In ultima perioada fotbalul din zona Golfului a devenit tot mai greu accesibila pentru jucatorii din Romania.

Laurentiu Reghecampf, un tehnician care si-a creat un nume in fotbalul arab, a explicat intr-un interviu acordat postului Telekom Sport care este explicatia.

“Se merge pe ideea de a aduce jucatori din Brazilia, America de Sud. Este foarte greu sa-i convingi sa aduci jucatori din Europa, nu neaparat din Romania.

“Este foarte greu ca antrenor roman sa aduci un roman, pentru ca ies discutii si nu este bine.

“Nivelul campionatului sigur nu este la nivelul campionatelor din Europa. Mentalitatea jucatorilor din Europa este alta fata de cea a jucatorilor de acolo, dar s-a investit foarte mult in academii si a educa jucatorii sa devina profesionisti. Eu nu mai vad o asa mare diferenta. Cei care vorbesc, majoritatea nu stiu. Nu este usor sa ajungi sa antrenezi acolo.

“Sunt antrenori care primesc multe milioane de euro si nu vin acolo sa antreneze camile sau pentru ca cresc bani in copac”, a declarat Reghecampf.

Acesta a vorbit si despre performanta obtinuta de Razvan Lucescu la carma echipei Al Hilal, formatia saudita cucerind sezonul trecut Liga Campionilor Asiei cu tehnicianul roman pe banca.

“Este o performanta incredibila pentru Al Hilal. Eu am jucat finala, am pierdut-o, el a castigat-o. Pentru fotbalul romanesc ceea ce a facut Razvan este laudabil.

“Noi am pierdut nu din cauza noastra, ci din cauza unui arbitru care n-a vrut sa ne acorde doua lovituri de la 11 metri. Nu mai conteaza, in fotbal se mai intampla”, a mai spus Reghecampf.



Tot mai putini romani ajung in fotbalul din zona araba. Explicatia lui Reghecampf