Stranieri

Seicul de la Al Ain continua Jihadul cu romanii: Radoi e liber sa plece

Seicul de la Al Ain este necrutator. Dupa ce a refuzat sa stinga litigiul cu Cosmin Olaroiu si a mers pana la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, acum asteptand decizia de expulzare a romanulu din Emirate pe 15 ianuarie, seicul vrea sa scape si de Mirel Radoi.

Mirel Radoi nu a fost orbit de banii seicilor de la Al Ahli, echipa la care Cosmin Olaroiu a plecat cu ochii inchisi pentru cinci milioane de euro pe sezon, desi era inca aflat sub contrat cu Al Ain pana in iunie 2014. Radoi a facut bine si a ramas la Al Ain, insa acest lucru nu ii asigura continuitatea la echipa din Emirate.

Patronul gruparii, seicul Abdullah bin Mohammed bin Khalid, a anuntat vineri ca Mirel Radoi va fi pus pe lista de transferuri. "Clubul este autorizat sa vorbeasca despre transferul lui Radoi", a spus seicul in presa araba.

Radoi ar putea ajunge si el dupa Olaroiu la Al Ahli, daca va primi o oferta. Altfel, va pierde salariul de 2 milioane de euro pe care il are la Al Ain, un club care nu il mai doreste.

Si Olaroiu poate iesi pe minus. Pe 15 ianuarie, in cazul in care nu va fi expulzat din Emirate, instantele civile ar putea decide plata unei penalitati de 5 milioane de euro catre Al Ain, adica salariul sau pe un an de zile pe care romanul il incaseaza la Al Ahli.

Oli se afla in postura de a fi expulzat din Emirate si a plati amenda uriasa nu pe plan sportiv, acolo unde a fost deja sanctionat cu o amenda de 500.000 de euro pentru plecarea de la Al Ain, ci pe plan civil. El a ajuns in proces in Emirate dupa o declaratie sanctionata extrem de dur de catre seicul Abdullah bin Mohammed bin Khalid. Acesta s-a simtit foarte jignit dupa plecarea lui Olaroiu, romanul afirmand la scurt timp de la despartire ca "daca vor castiga si vor lua despagubi de la mine sa foloseasca banii ca sa schimbe echipamentul jucatorilor dupa doi ani". Pentru aceste cuvinte seicul il vrea pe Oli afara din Emirate si despagubirea uriasa pentru daune morale.



Seicul de la Al Ain continua Jihadul cu romanii: Radoi e liber sa plece