Stranieri

Pantilimon si Gardos titulari in Premier League de Anul Nou. Primul a facut minuni la Sunderland

Inceput de an 2015 cum nu se poate mai bine pentru internationalii romani Costel Pantilimon (Sunderland) si Florin Gardos (Sunderland).

Acestia au inceput la ora 17 ca titulari in meciurile sustinute de echipele lor in etapa a 20-a din Premier League, prima a returului fotbalului de prima liga engleza.

Pantilimon a aparat poarta lui Sunderland in deplasarea de la Manchester City, echipa de la care in tur a primit patru goluri.

Nici de aceasta portarul nationalei Romaniei nu a scapat fara goluri din intalnirea cu fostii sai colegi dar, in pofida celor trei goluri primite, Pantilimon a fost cel mai bun jucator de la "Pisicile Negre".

Dupa o prima repriza fara goluri in care Pantilimon s-a remarcat la ocaziile lui Navas, Toure si Silva, "Cetatenii" au marcat doua goluri superbe in debutul partii secunde.

Mai intai Yaya Toure a prins un sut de zile mari din afara careului, mingea trimisa sub transversala fiind practic imparabila de catre orice portar din lume.

Jovetic a majorat avantajul lui City printr-o reluare spectaculoasa cu calcaiul la o faza tratata cu prea multa lejeritate de apararea lui Sunderland.

Condusa cu 2-0, echipa lui Gus Poyet a avut puterea sa revina si in doar patru minute restabilea egalitatea prin doi jucatori trecuti in trecut prin curtea lui City.

Rodwell a redus din diferenta cu o lovitura de cap bine plasata la coltul lung, pentru ca Johnson sa egaleze dintr-o lovitura de la 11 metri dictata pentru o interventie nesabuit a lui Zabaleta in propriul careu.

Scorul nu a ramas prea mult in echilibru si dupa nici doua minute Lampard, jucator abia intrat in teren in locul lui Jovetic, a plasat excelent o lovitura de cap langa bara si Pantilimon n-a avut ce face in pofida plonjonului sau spectaculos.

Pana la final portarul nostru s-a mai opus in trei faze de unu contra unu cu atacantii adversi limitand scorul care putea capata proportii rusinoase pentru Sunderland.

Gardos, titular la Southampton

Intr-o alta partida, Gardos a jucat din primul minut fundas central pentru Southampton pe teren propriu contra lui Arsenal.

Fostul stelist s-a achitat bine de sarcinile sale in centrul apararii "Sfintilor" si cei de la Arsenal au avut putine optiuni la finalizare.

Gardos a fost inlocuit de managerul Ronald Koeman in minutul 71 cu Yoshida, dupa ce primise un cartonas galben cu patru minute mai devreme.

In momentul iesirii lui Gardos de pe teren echipa lui conducea cu 2-0, scor care avea sa se pastreze pana la final.

Mane (34) cu un sut dintr-un unghi imposibil, aproape paralel cu linia portii, si Tadic (56) cu o reluare din interiorul careului, au adus victoria lui Southampton, echipa care ramane sus in clasament si pune presiune pe Manchester United, ocupanta locului al treilea.

De la 19:30 liderul Chelsea intalneste in deplasare pe Tottenham, echipa in lotul careia se regaseste si fostul stelist Vlad Chiriches. Acesta este doar rezerva.



Pantilimon si Gardos titulari in Premier League de Anul Nou. Primul a facut minuni la Sunderland