Stranieri

Nimic la nimic in derby-ul romanilor din Belgia

Sursă foto: twitter.com/rscanderlecht

Anderlecht Bruxelles si Standard Liege au remizat, duminica seara, scor 0-0, intr-un meci din etapa a 24-a a sezonului regulat din prima liga belgiana.

Pe teren au inceput ca titulari toti cei trei internationali romani legtimati la cele doua cluburi, Nicolae Stanciu si Alexandru Chipciu la Anderlecht, respectiv Razvan Marin la Standard.

Doar Stanciu a fost inlocuit, in minutul 75, dupa ce ratase o mare ocazie de gol singur cu portarul echipei din Liege.

Chipciu a fost aproape sa ofere o pasa de gol in prelungirile meciului, cand i-a trimis in centrul careului polonezului Teodordzyck, insa acesta a irosit cu nonsalanta sutand in blocajul unui adversar.

Marin a facut la randul sau o mare risipa de energie in conditiile in care Standard Liege a ramas in inferioritate numerica inca din minutul 2 dupa eliminarea fundasului stanga Mladenovic.

In minutele de final oaspetii l-au pierdut si pe atacantul Belfodil, terminand astfel meciul cu doar opt jucatori de camp.

De acest rezultat de egalitate a profitat Club Brugge, echipa care ramane in fruntea clasamentului in pofida infrangerii suferite in deplasare cu Gent, scor 0-2.

Anderlecht ramane pe doi, la un punct in spatele liderului, in timp ce Standard este a 9-a, la un punct de Genk, adversara celor de la Astra Giurgiu in 16-imile Europa League, si la sase puncte de ultimul loc care asigura prezenta in playoff



Nimic la nimic in derby-ul romanilor din Belgia