Stranieri

Mircea Lucescu se considera coautor al titlului din 1986 obtinut de Steaua Bucuresti in Cupa Camponilor Europeni

Mircea Lucescu a declarat marti ca, fara el, Steaua Bucuresti nu ar fi castigat titlul de campioana a Europei in anul 1986.

Il Luce, cel mai mare antrenor roman din ultimii ani si unul dintre cei  mai valorosi ai tuturor timpurilor de la noi din tara, crede ca a facut parte din competitia Stelei din acel an, iar fara rivalitatea sa dusa in campionatul intern echipa ros-albastra nu putea lua Cupa Campionilor Europeni din 1986.

"Daca nu exista competitie interna, nu faci nimic, daca nu exista doua-trei echipe puternice, echilibrate valoric, care sa se bata foarte tare la titlu, e foarte greu. Mi-aduc aminte de performanta Stelei din 1986, cand a castigat Cupa Campionilor Europeni. Acum, nu ca vreau sa ma dau eu mare, sa ma laud, dar daca nu se intampla ca eu sa preiau Dinamo si sa creez imediat o stare de disputa si de concurenta teribila cu Steaua, daca nu faceam acest lucru, Steaua 100% nu castiga Cupa Campionilor, nu mai avea concurenta. Competitia este singura care creeaza valoare si performanta", a spus Mircea Lucescu la Digi Sport.



Mircea Lucescu se considera coautor al titlului din 1986 obtinut de Steaua Bucuresti in Cupa Camponilor Europeni