Stranieri

Mircea Lucescu joaca pentru puncte la Leverkusen. Ce amintiri are cu Lupescu

Tehnicianul Mircea Lucescu nu ascunde ca a venit in Germania sa plece cu puncte de pe terenul lui Bayer Leverkusen, echipa pe care campioana Ucrainei Sahtior Donetk o va intalni miercuri seara in etapa a 3-a din Champions League.

“Meciul de miercuri seara va fi unul intre doua echipe care promoveaza stiluri diferite de joc. Bayer Leverkusen, pe de-o parte, isi construieste jocul pe forta, in timp ce noi ne bazam foarte mult pe tehnica. Vreau sa mai adaug ca Bayer urca in ofensiva cu multi jucatori, iar noi vom incerca sa speculam spatiile lasate libere in defensiva”, a spus Mircea Lucescu pentru site-ul oficial al lui Sahtior.

“Punctele se obtin pe teren, iar noi suntem aici pentru a obtine puncte. Stim ca va fi un meci dificil, dar sa nu uitam ca Sahtior intotdeauna a avut evolutii bune contra echipelor din Germania”, a mai spus Lucescu.

Tehnicianul lui Sahtior a fost intrebat si de rolul pe care l-a avut in transferul lui Ionut Lupescu, fostul international roman care a evoluat dupa 1990 pentru Bayer Leverkusen.

“Am preluat pe Dinamo dupa ce am fost dat afara de la nationala Romaniei in urma unui 4-0 cu Austria. Aveam foarte multi tineri jucatori in lot si imediat l-am pus capitan pe Lupescu care nu avea decat 18 ani atunci. Din nefericire am fost antrenor doar un an, iar dupa Revolutie multi jucatori au plecat din tara. Lupescu a ajuns la Bayer, unde si-a dezvoltat cariera cu succes. Este un baiat foarte inteligent, asa cum a fost si ca jucator”, a mai spus Lucescu.

In prezent Ionut Lupescu este director de competitii la UEFA dupa ce o perioada a stat pe langa Mircea Sandu la FRF.



Mircea Lucescu joaca pentru puncte la Leverkusen. Ce amintiri are cu Lupescu